«Røkke-undersøkelsen» kommer til våren

Vurderingen av de omstridte transaksjonene i Aker RGI vil trolig være ferdig før selskapets generalforsamling til våren, opplyser advokat Borger A. Lenth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lenth er leder i undersøkelsesutvalget som er adressat for Folketrygdfondets meget kritiske rapport om transaksjonene i Aker RGI etter at Kjell Inge Røkke fikk kontroll over selskapet.

Borger A. Lenth sier at utvalget «er i ferd med å gjøre arbeidet». Han vil ikke si noe mer enn dette, verken om utvalgets arbeid eller om redegjørelsen fra Folketrygdfondet, som han mottok i kveld.

- Vi har bedt om et innspill, og det har vi fått, sier Lenth.

Advokat Bjørg Ven, som er styreleder i Folketrygdfondet har heller ingen kommentarer, utover det som går fram av selve redegjørelsen. Denne ble behandlet og godkjent av fondets styre på et møte den 11. desember.

Bjørg Ven kan ikke svare på hvor mange millioner kroner Folketrygdfondet kan ha tapt på de omstridte transaksjonene i RGI. I rapporten fra Folketrygdfondet er de anslått at hovedaksjonæren Kjell Inge Røkke er tilgodesett med «flere hundre millioner kroner». I perioden etter at disse transaksjonene startet i 1986-1987 har Folketrygdfondet sittet med en aksjepost på 3,8 prosent i Aker RGI.

Dette innebærer at hvis de påståtte tapene er på for eksempel 300 millioner kroner, da har Folketrygdfondet tapt omkring 12 millioner kroner. Hvis det er tale om 500 millioner kroner, vil Folketrygdfondet tap være på omkring 20 millioner kroner.

(NTB)