Røkke-utbytte på 440 mill.

Kjell Inge Røkke tok ut et utbytte på hele 440 millioner kroner fra Norway Seafoods i fjor. Konsernet hadde et overskudd på 1,34 milliarder kroner før skatt i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Året etter at småaksjonærene ble tvangsutløst kom utbyttefesten for Kjell Inge Røkke og Orkla, som nå sitter på aksjeene. Det er Dagens Næringsliv som i dag skriver om kjempeutbyttet fra Norway Seafoods.

Fiskerikonsernet fikk et overskudd før skatt på hele 1,34 milliarder kroner. Det gode resultatet skyldes imidlertid ikke godt salg av fisk, men salg av kvoterettigheter og trålere. De 305 akjeeierne, med SND i spissen, som ble tvangsutløst fikk aldri være med på noen utbyttefest. Den festen kom først etter at Røkke og Orkla ble sittende som single eiere at fiskerikonsernet.

Eierfordelingen i Norway Seafoods er 80/20, noe som innebærer at Røkke tok ut 440 millioner kroner i utbytte og Orkla 110 millioner kroner. I vår møttes Røkke og de tvangsutløste småaksjonærene i herredsretten. Småaksjonærene mente at prisen på 16 kroner pr aksje var for lav, og dommen slo fast at tvangsutløsningsprisen skulle settes til 34,50 kroner pr aksje. Aker RGI har anket denne dommen. Nå føler småaksjonærene at rekordutbyttet har gitt dem vind i ryggen før neste rettsrunde om aksjeprisen, skriver Dagens Næringsliv.

Dagbladet.no