Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke var edru i ett år - vant 350 000 kroner

Fikk koffert full av sedler på Oslo-restaurant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingen skal beskylde Kjell Inge Røkke for å mangle viljestyrke. På slutten av 90-tallet veddet fiskekompanjong Bernt O. Bodal 50 000 dollar på at finanskjendisen ikke ville klare å holde seg helt unna alkohol i 12 måneder.

Selv om han neppe trengte pengene, skal Røkke ikke ha nippet til en eneste drink det påfølgende året.

- Jeg var dum

Halkvedede viser om det legendariske veddemålet har versert i flere år, men i dag bekrefter Bodal selv historien overfor Aftenposten. Det skjer i forbindelse med Bodals ferske aksjekjøp som har sikret ham full kontroll i Røkkes gamle fiskerieventyer America Seafoods.

- Jeg var dum nok til å gjøre det (veddemålet, red.). Men han fortjente det, for han rørte ikke en dråpe på ett år. Jeg ble imponert over det, forteller Bodal, som selv ikke er for noen smågutt å regne, etter blant annet å ha sikret seg aksjer for en milliard kroner i det nevnte selskapet.

Heller ikke da han for rundt åtte år siden måtte konstatere at kameraten faktisk hadde klart å styre champagnesuget så lenge som veddemålet krevde, hadde han problemer å framskaffe den heftige gevinsten til Røkke. Vel, ett problem var det:

- Vi møttes på en restaurant i Oslo. Men i Oslo var det ikke mulig å få fatt på 50 000 dollar i kontanter, så jeg måtte veksle til norske kroner. Det ble en koffert full av penger, sier Bodal til Aftenposten.

- Vanskelig mann å stoppe

STA OG EDRUELIG: Kjell Inge Røkke (i midten) skal ha holdt seg helt unna alkohol i et helt år, for respekt og 50 000 dollar. Her skåler han i ukjent væske sammen med Bjørn Rune Gjelsten og Ole Einar Bjørndalen under OL i Salt Lake City. Foto: SCANPIX
STA OG EDRUELIG: Kjell Inge Røkke (i midten) skal ha holdt seg helt unna alkohol i et helt år, for respekt og 50 000 dollar. Her skåler han i ukjent væske sammen med Bjørn Rune Gjelsten og Ole Einar Bjørndalen under OL i Salt Lake City. Foto: SCANPIX Vis mer

Hvordan han kunne være sikker på at finanskjendisen ikke hadde jukset i festlig lag, er ikke kjent. Fiskeriinvestoren mener imidlertid Røkkes avholdsår sier mye om moldenseren også som forretningsmann.

- Når han først bestemmer seg, er det vanskelig å stoppe ham, konstaterer Bodal, som altså først erfarte det etter å ha blitt rundt 350 000 kroner fattigere.

Vant finans-veddemål

Men veddemålet på 90-tallet var ikke siste gang Kjell Inge Røkke sto igjen som seierherre i vennlige feider.

Daværende redaktør Odd Harald Hauge i Nettavisen utbasunerte i 2000 at han ville bruke apostlenes hester fra redaksjonslokalene i Oslo, over fjellet og til Molde, om han ikke fikk rett i at Røkke kom til å selge seg ut av Aker RGI i løpet av ett år.

Og sommeren etter måtte Hauge, selvsagt, ta beina fatt. De fleste hadde da glemt veddemålet - bortsett fra Røkke, skrev VG den gang.

Hvis du ikke er fullt så ivrig på å gjenta finanskjendisens edruelige tolv måneder, kan du lese om hvilke råd Dagbladet.no tidligere har gitt om drinker dagen derpå, med eksperthjelp fra nettopp bartenderen til Røkke og Gjelsten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media