Røkke vedtar dom i båtsertifikatsaken

Må spikre paller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Milliardæren Kjell Inge Røkke må spikre paller i 30 dager etter at han trakk anken over tingrettens dom i båtsertifikatsaken.


Røkkes forsvarer, advokat Ellen Holager Andenæs, bekrefter overfor Aftenposten at anken er trukket tilbake og at Røkke vedtar dommen i tingretten fra juni 2005 på 120 dagers fengsel, hvorav 30 dager er ubetinget og må sones.

- Det betyr ikke at Røkke mener han er skyldig etter tiltalen. Han mener fremdeles at dommen i tingretten er uriktig, men ser ingen mening i å møte i lagmannsretten og bare prosedere straffens lengde så lenge ikke skyldspørsmålet kommer opp til fornyet behandling, sier Holager Andenæs til Aftenposten.

Røkke ble i tingretten dømt for korrupsjon, falske opplysninger og grov økonomisk utroskap. Nå er det mulig han blir stevnet som vitne når ankesaken for Røkkes butler John Inge Valand, den svenske fartøysinspektøren Claes Pallin og båtmekleren Erik Øye kommer opp i Borgarting lagmannsrett 2. mai.

Ellen Holager Andenæs sier til avisen at Røkke ikke ønsker noen særbehandling, og at han vil møte når og hvor han blir innkalt til soning.

- Før rettssaken sa han jo at han får spikre paller som alle andre dersom han mot formodning skulle bli dømt, sier advokaten.

(NTB)

<strong><b>VEDTAR DOM:</strong></b> Kjell Inge Røkke trakk anken i båtsertifikatsaken. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX
VEDTAR DOM: Kjell Inge Røkke trakk anken i båtsertifikatsaken. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer