Røkke velger toppadvokat som konsernsjef i Aker

Øyvind Eriksen (44) ny konsernsjef i Aker.

NY SJEF: Bildet er fra generalforsamling i  Aker Kværner. Kjell Inge Røkke (t..v) og daværende Bahr-advokat Øyvind Eriksen. Nå blir Eriksen sjefen sjøl. Arkivfoto: Tor Richardsen / SCANPIX
NY SJEF: Bildet er fra generalforsamling i Aker Kværner. Kjell Inge Røkke (t..v) og daværende Bahr-advokat Øyvind Eriksen. Nå blir Eriksen sjefen sjøl. Arkivfoto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For en månedslønn på 1 million kroner har Kjell Inge Røkke ansatt sin faste advokat Øyvind Eriksen (44) som ny konsernsjef i Aker.

Samme dag som Røkke selv trer inn i Aker som ny styreformann, ble det også klart at Eriksen overtar som ny konsernsjef. Begge skiftene kommer som følge av at Leif-Arne Langøy har bedt seg løst fra vervene på grunn av sykdom.

Øyvind Eriksen har i en årrekke fungert som Røkke og Akers advokat og kjenner godt selskapet han nå skal bli øverste leder for.

Omstridt

- Øyvind Eriksen har vært en av mine og Akers mest sentrale rådgivere gjennom en årrekke. Han kjenner selskapet, våre markeder og sentrale medarbeidere svært godt, og han har vært en viktig lagspiller i de store prosjektene vi har gjennomført, sier Kjell Inge Røkke i en pressemelding fra selskapet.

Advokaten fikk i 2003 en advarsel fra Tilsynsrådet for advokatvirksomhet etter at han i 2002 fakturerte utlegg til et såkalt suksesshonorar i forbindelse med saken rundt avdøde Tore Tønne.

Advokatforeningens disiplinærutvalg slo også fast at han hadde brutt god advokatskikk i forbindelse med fakturaen fra BA-HR til Røkkes selskap Aker RGI Holding. I tillegg måtte Eriksen betale en bot på 50.000 kroner som Økokrim ila ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer