Røkke velger toppadvokat som konsernsjef i Aker

Øyvind Eriksen (44) ny konsernsjef i Aker.

<strong>NY SJEF:</strong> Bildet er fra generalforsamling i  Aker Kværner. Kjell Inge Røkke (t..v) og daværende Bahr-advokat Øyvind Eriksen. Nå blir Eriksen sjefen sjøl. Arkivfoto: Tor Richardsen / SCANPIX
NY SJEF: Bildet er fra generalforsamling i Aker Kværner. Kjell Inge Røkke (t..v) og daværende Bahr-advokat Øyvind Eriksen. Nå blir Eriksen sjefen sjøl. Arkivfoto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For en månedslønn på 1 million kroner har Kjell Inge Røkke ansatt sin faste advokat Øyvind Eriksen (44) som ny konsernsjef i Aker.

Samme dag som Røkke selv trer inn i Aker som ny styreformann, ble det også klart at Eriksen overtar som ny konsernsjef. Begge skiftene kommer som følge av at Leif-Arne Langøy har bedt seg løst fra vervene på grunn av sykdom.

Øyvind Eriksen har i en årrekke fungert som Røkke og Akers advokat og kjenner godt selskapet han nå skal bli øverste leder for.

Omstridt

- Øyvind Eriksen har vært en av mine og Akers mest sentrale rådgivere gjennom en årrekke. Han kjenner selskapet, våre markeder og sentrale medarbeidere svært godt, og han har vært en viktig lagspiller i de store prosjektene vi har gjennomført, sier Kjell Inge Røkke i en pressemelding fra selskapet.

Advokaten fikk i 2003 en advarsel fra Tilsynsrådet for advokatvirksomhet etter at han i 2002 fakturerte utlegg til et såkalt suksesshonorar i forbindelse med saken rundt avdøde Tore Tønne.

Advokatforeningens disiplinærutvalg slo også fast at han hadde brutt god advokatskikk i forbindelse med fakturaen fra BA-HR til Røkkes selskap Aker RGI Holding. I tillegg måtte Eriksen betale en bot på 50.000 kroner som Økokrim ila ham.

Saken fikk imidlertid ingen konsekvenser for hans ansettelse i BA-HR.

Ned i lønn

Eriksen er jurist, utdannet ved Universitetet i Oslo. Han har arbeidet i advokatfirmaet BA-HR siden 1990, og vært partner siden 1996.

Advokaten som i 2007 sto oppført med en inntekt på 15,8 millioner kroner og en formue på 19,7 millioner kroner, får en årslønn på 12 millioner kroner i Aker. I tillegg gis han en engangssum ved tiltredelsen på 12 millioner kroner. Fra 2010 får han også rett til bonus på inntil to tredeler av årslønnen, men har ingen krav på etterlønn om han må slutte.

- Aker har som klient vært en av bærebjelkene i firmaets og min egen utvikling. Derfor er Aker en bedrift som allerede har en plass i mitt hjerte, sier Øyvind Eriksen.

Opsjon

Eriksen får også kjøpe 50.000 B-aksjer i Røkkes investeringsselskap TRG Holding AS til en pris av 12,6 millioner kroner. Aksjeposten utgjør 0,1 prosent av selskapet. Han får også opsjon på kjøpe ytterligere 50.000 aksjer.

Den nye konsernsjefen sitter i dag i en rekke styrer, han er blant annet styreleder i Volvo Norge og hos sin egen arbeidsgiver, BA-HR. Med unntak av ett verv som styremedlem i Reitangruppen AS, må han si fra seg alle roller utenfor Aker-konsernet før tiltredelsen 1. januar neste år.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer