Røkke vil ha Ap

STORD (Dagbladet): Multimilliardær Kjell Inge Røkke gir Arbeiderpartiet sin støtte. Han vil ha Jens Stoltenberg i statsministerstolen etter valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vakte oppsikt da Røkke, iført hjelm, mørk dress og vernesko, tydelig tilkjennega sin Ap-støtte under et besøk på Stord i går formiddag.

Røkke var vertskap da næringsminister Grete Knudsen fikk omvisning på Aker Stord, et av Aker Maritimes datterselskap.

Det er velkjent at kjemien mellom moldenseren og bergenseren er meget god. De har funnet tonen og har jevnlige møter hvor de diskuterer blant annet næringspolitikk.

Møtevirksomheten startet for alvor da Røkke tok siste biten av Aker RGI-kaka i fjor sommer. I løpet av noen hektiske sommermåneder sørget han for å holde næringsministeren og regjeringen orientert om oppkjøpet og sine videre planer for milliardverdiene i industriselskapet.

På spørsmål fra Dagbladet om han og ministeren også er på nett politisk, smiler Røkke bredt før han svarer:

Rød familie

- Jeg kommer jo fra en Arbeiderparti-familie.

Han unngår å svare direkte på spørsmål om hvilket parti han vil gi sin stemme til under det kommende valget. I stedet formulerer han seg, på ikke uvant Røkke-vis, en smule indirekte.

- Som sagt så kommer jeg fra en Arbeiderparti-familie, og jeg kommer nok til å lytte til rådene jeg får fra min mor og min far. Og de kommer nok helt sikkert til å mene at jeg stemmer riktig, sier han og smiler.

- Jeg vet hvor jeg kommer fra, legger han til.

Han bekrefter at han heller vil ha Grete Knudsen som næringsminister i en Ap-regjering enn sin nære medarbeider Kaci Kullmann Five i en Høyre-regjering.

- Vi er blitt enormt godt mottatt i Næringsdepartementet, og for oss er det viktig med kontinuitet, sier Røkke.

Selv Grete Knudsen var forbauset over Røkkes støtte.

- Det er jo veldig hyggelig å høre hva han sier, særlig det med at han viser til sin arbeiderbakgrunn, fortsetter ministeren.

Skryter

Røkke har fått kritikk for flere pengedisposisjoner, men Knudsen skryter av moldenseren.

- Blant annet her på Vestlandet har hans industrielle og maritime engasjement betydd enormt mye. Vi bedømmer Røkke ut ifra det han har gjort for arbeidsplasser i distriktet. Så jeg gir ham god karakter som industriutvikler, sier Knudsen.

<B>PÅ PARTI:</B> Kjell Inge Røkke viste næringsminister Grete Knudsen rundt på Aker Stord i går formiddag. Røkke la ikke skjul på sin støtte til en fortsatt Ap-regjering.