Røkke vil ha Gyllenhammar

Kjell Inge Røkke vil ha tidligere Volvo-sjef Pehr G. Gyllenhammar som ny styreformann i Kværner. Dermed kan det gå mot fullt bråk i generalforsamlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed fortsetter maktkampen mellom Kværners toppsjef Kjell Almskog og Kjell Inge Røkke for fullt.

Det Røkke-kontrollerte selskapet Aker Maritime offentliggjorde sent torsdag kveld sitt forslag til et alternativt styre for Kværner, melder NRK. Tidligere mangeårig toppsjef i svenske Volvo, Pehr G. Gyllenhammar, foreslås som ny styreformann i Kværner. Gyllenhammar har, i følge Aftenposten, takket ja til å bli ny styreformann.

Valgkomiteen i Kværner har foreslått advokat Harald Arnkværn som formann. Arnkværn og de øvrige styremedlemmene som er foreslått av valgkomiteen antas å støtte konsernsjef Kjell Almskogs strategi når det gjelder utvikling av Kværner.

Foruten Gyllenhammar er følgende foreslått som medlemmer av Kværner-styret:
Ivar J. Tangen, Oslo; Reidar Lund, Sola; Ole Melberg, Stavanger; Widar Salbuvik, Moss og Helge Lund, Bærum.

Fredag skal generalforsamlingen i Kværner velge nytt styre, og Aker Maritimes forslag vil ikke føre til at det blir roligere for aksjonærene. Spørsmålet er hvor stor støtte Røkke har hos de øvrige aksjonærene.

MOT ALMSKOG: Kjell Inge Røkke vil slå sammen Aker Maritime med deler av Kværners virksomhet.
STILLER FOR RØKKE: Tidligere toppsjef i Volvo, Pehr G. Gyllenhammar, stiller opp som kandidat for å ta over som styreformann i Kværner.
MOT RØKKE: Kværners toppsjef Kjell Almskog kjemper mot at Kjell Inge Røkke skal få for står innflytelse i selskapet.