Røkke vil ikke møte aksjonærer

Småaksjonærene i Aker RGI som trodde Kjell Inge Røkke personlig skulle bønnfalle dem om å selge aksjer må tro om igjen. Røkke vil nemlig ikke møte dem i det planlagte «folkemøtet» i morgen kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedpersonen selv, Kjell Inge Røkke, vil ikke stå skolerett for minoritetsaksjonærer som ennå håper på et høyere tilbud enn 120 kroner per aksje.

- Jeg håper fortsatt Røkke vil stille opp, sier direktør Gunnar Jørgensen i Aksjespareforeningen til NTB. Jørgensen hadde tirsdag formiddag et møte med Røkke for å få tilfredsstillende informasjon i tilknytning til budet på hele selskapet.

- Behovet for det åpne møtet er ikke blitt mindre av den grunn, sier Jørgensen. Han mener Røkke selv vil være best tjent med å rydde opp i de mange uklarheter som Røkke karakteriserer som spekulasjoner og misforståelser.

Aksjespareforeningen er opptatt av å få vite hvorvidt næringsminister Lars Sponheim, LO-leder Yngve Hågensen og andre sentrale politikere som har uttrykt tillit til Røkke, har fått løfter eller har gitt løfter som de øvrige aksjonærer ikke er kjent med.

- Et spørsmål vi også vil ha belyst, er om Aker RGI har konkrete planer om å kjøpe seg inn i prosjekter som har betydning for verdivurderingen av selskapet, sier Jørgensen.

(NTB)