Røkke vil kjøpe hele Aker RGI

Kjell Inge Røkke har i følge VG og TDN Finans tilbudt full utløsning av samtlige aksjonærer i Aker RGI. Tilbudet vil koste Røkke-selskapet TRG Europe BV om lag seks milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjell Inge Røkke overrasket på nytt finansmarkedene da han i dag tilbød seg å legge rundt regnet seks milliarder kroner på bordet for å få absolutt kontroll med Aker RGI. I meldingen til Oslo Børs sier riktignok ikke Røkke at han vil overta hele selskapet, men nøyer seg med uttrykket majoritetseier.

I dag eier Røkkes selskap TRG (Europe) B.V. 32,7 prosent av aksjekapitalen i Aker RGI. Hvis selskapet får kontroll over 40 prosent av kapitalen, vil det utløse en plikt til å kjøpe alle aksjer for den tilbudte pris.

Spørsmålet melder seg derfor om realismen i det tilbud storinvestoren har satt fram.

Aker RGI noteres i øyeblikket til en kurs som er vesentlig lavere enn hva den var for en tid siden. I løpet av de siste 12 måneder har A-aksjen på sitt høyeste blitt omsatt for 155 kroner og B-aksjen for 138 kroner. De som nå får Røkkes tilbud har i mange tilfeller betalt opp mot disse noteringene for sine aksjer.

Samme dag tilbudet ble fremsatt var noteringen nede i henholdsvis 115 og 107 kroner. Tilbudet fra TRG (Europe) B.V. er på 120 kroner og 110 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer