Røkke-yacht slår sprekker

Guttedrømmen er i ferd med å bli et mareritt for Kjell Inge Røkke. Skroget slår sprekker i den 70 meter lange luksusbåten som dermed blir kraftig forsinket fra det italienske verftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planen var å realisere guttedrømmen innen sommeren i fjor. Nå må Røkke belage seg på enda en sommer uten 70 meter lange «Riviere», skriver Dagens Næringsliv.

Luksusyachten ligger i tørrdokk - strippet til stålet, mens det anerkjente Benetti-verftet river seg i håret. De vet ikke hvorfor skroget slår sprekker. Den offisielle versjonen er at det har vært problemer med malingen. Ifølge DN spekuleres det om det er selve strukturen til båten som skaper problemene. Verftet avviser påstandene.

- Det kan være to årsaker. Den ene er at strukturen beveger seg, men det andre er at det er gipsen som beveger seg. Vi kommer til å bevise at det ikke er strukturen det er noe feil med, sier adm. dir. Vicenzo Poerio ved Benetti-verftet til Dagens Næringsliv.

Han sier at Røkke må smøre seg med tålmodighet i ennå noen måneder før han kan sjøsette «Riviere».

Stemningen var en helt annen da Røkke i september 1999 deltok på en fest for å kaste glans over verftet. Som et lite barn på julaften viste han fram guttedrømmen.

Luksusbåten ser ut som en skyskraper på sjøen. Med sine 70 meter, 7 dekk (etasjer) og 25 meters høyde er den enorm. Det er ikke spart på noe når det gjelder luksusen. Megayachten har trolig en prislapp på 500 millioner kroner. 28 personer skal jobbe døgnet rundt for at gjestene skal kunne utnytte fasilitetene.

Nå er båten ikke fullt så staselig. Den ligger i tørrdokk i Genova. Ikke bare er malingen skrapet vekk, det samme er all sparkelen. Igjen er nakent stål med arrete sveisemerker.

I GLANSDAGENE: Slik så Røkke-båten ut før skroget begynte å slå sprekker. Nå er den strippet ned til metallet.
SMILTE SOM ET BARN: I september strålte Kjell Inge Røkke om kapp med sola da han viste fram guttedrømmen.