Røkkes Aker vil stille statens representant til veggs

Se de fem spørsmålene til Berit Kjøll om hva staten har visst.

SPØRSMÅL TIL STATENS REPRESENTANT I STYRET: Her er statsminister Jens Stoltenberg (tv), Kjell Inge Røkke og kommunikasjonsdirektør Geir Arne Drangeid under "Aker-dagen" forrige uke.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
SPØRSMÅL TIL STATENS REPRESENTANT I STYRET: Her er statsminister Jens Stoltenberg (tv), Kjell Inge Røkke og kommunikasjonsdirektør Geir Arne Drangeid under "Aker-dagen" forrige uke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er nå meningskrig på alle fronter etter den omstridte aksjehandelen som ga delvis statseide Aker Solutions en utgift på 1,9 milliarder kroner.

Halvparten tas opp som lån hos selger, Røkke-kontrollerte Aker ASA.

Statens styremedlem Berit Kjøll i Aker Holding, der staten utøver sitt eierskap i Aker Solutions, gikk til et krast angrep på Aker ASA i går.

Kjøll kaller kommunikasjonsdirektør i Aker ASA Geir Arne Drangeids framstilling av hennes rolle for uriktig og «en grov forvrengning av sakens fakta».

- Ført bak lyset
Hun mener også det foregikk «bevisst siling av informasjon» i prosessen fram mot salget.

- Etter min mening er styret i Aker Holding AS ført bak lyset, ved at saken ble lagt frem som en orienteringssak kombinert med forsikringer som viste seg ikke å stemme, skriver Kjøll i en pressemelding onsdag kveld.

Striden går på hvor og når Kjøll fikk informasjon om aksjehandelen og hva hun ga videre av informasjon til staten på møter mellom 24. og 30. mars.

Fem spørsmål til Kjøll
Aker svarte seint i går kveld med samme mynt, og sendte fem spørsmål til Kjøll:

«• Hvorfor ba du om informasjon om transaksjonene før ditt møte med departementet 25. mars, dersom du skulle begrense dialogen i møtet til det som var offentlig kjent?

• Hvordan kunne du skrive i eposten av 25. mars at du hadde orientert om omfang og prosess dersom du ikke delte med departementet det du visste om omfang og prosess?

• Hvordan kan departementet kritisere Aker for ikke å ha gitt informasjon som du selv mener ville vært brudd på innsidereglene?

• Hvordan kunne du i eposten av 25. mars skrive at transaksjonene ble positivt mottatt av departementet hvis du ikke delte med departementet den kunnskap om transaksjonene som du hadde fått?

• Hvordan kunne vi oppfatte din epost av 25. mars på annen måte enn at departementet hadde mottatt og forstått informasjonen om transaksjoner og prosess? »

Spørsmålene kan gi svar på hvorfor hva statens dialog med Kjøll har vært og hva staten visste i forkant av handelen som gikk unna seint onsdag ettermiddag forrige uke.

SENDTE EPOST OM MØTET: Berit Kjøll, statens representant i Aker. Foto: Scanpix
SENDTE EPOST OM MØTET: Berit Kjøll, statens representant i Aker. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer