Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Røkkes ansvar

Yukos støtter Røkke hvis bankene gjør det. Men russerne legger ikke skjul på at Røkke lever i drømmeland hvis han tror at bankene godtar planen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kværner fortsetter pengejakten

I dag stilte Yukos opp for Kværner og betalte inn 400 millioner kroner på konto slik at Kværner skal ha penger over helga.

- Det er tredje gang vi stiller opp, sa Bernt Stilluf Karlsen på pressekonferanse på Continental.

På spørsmål om Yukos stiller opp med raske penger flere ganger før generalforsamlingen hvis det blir nødvendig, sammenliknet Karlsen tørt med folkeeventyrene der alle gode ting er tre.

- Nå har vi gjort det tre ganger, hva?

Fortsetter som før

Dagens pressekonferanse om Kværners fremtid ble arrangert som følge av utspillene fra Røkke og Aker Maritime (AMA) i går. Men Stilluf Karlsen, som representerer Yukos, nektet å kommentere Røkkes plan direkte.

- Vårt ansvar er å få frem noe som det kan stemmes over og som kan gi en løsning for Kværner den 29. Vi arbeider videre med den opprinnelige planen. Vår løsning har bred oppslutning og er akseptabel for alle. Hva andre gjør, forholder vi oss ikke til i det hele tatt, sa han.

For dårlig for bankene

Hvis Røkke klarer å få støtte fra de 42 bankene rundt omkring i verden som Kværner skylder penger, er Yukos mer enn villige til å være med, ifølge Stilluf Karlsen.

- Vi vil støtte enhver plan som får kreditorenes støtte.

Men gang på gang lot han det skinne gjennom at Røkkes nye plan krever altfor mye av bankene.

- Vi opplever ikke at de synes at det var noe godt forslag. Det er ikke slik at vi ikke har hatt fantasi til å tenke på dette. Det er mange gode industrielle tanker i den, men den er svært diffus når det gjelder penger, sa Stilluf Karlsen.

- Ingenting er utelukket her i verden. Men hvis det foreligger en skisse, må alle aksjonærene ta stilling til den. Noen må forstå hvor vanskelig det er å få dette på plass. Min administrative og intellektuelle kapasitet sier at det er vanskelig å få på plass en ny skisse før generalforsamlingen.

Hvis noen velger å stemme nei til forslaget fra Yukos under generalforsamlingen, vil ikke Yukos ta mer ansvar:

- Da oppstår en akutt krise som andre sentrale aktører har ansvar for å løse dersom Kværner skal unngå konkurs. Vi har levert det vi lovte. Hvis man stemmer ned forslaget, kan vi med god samvittighet si at vi tok ansvar.

Yukos har gjort sitt

Stilluf Karlsen var raus med rosen til russerne han jobber for.

- Yukos har vist imponerende handlekraft, imponerende lojalitet og imponerende støtte for hele aksjonærfellesskapet. Alle - alle- hadde tapt pengene sine hvis ikke Yukos hadde stilt opp, inkludert nest-største aksjonær.

Frem til generalforsamlingen neste torsdag vil Karlsen og Yukos ha en eneste prioritering:

- Vi er ikke interessert i strid. Løsning er vårt fokus. Den må foreligge til generalforsamlingen, etter vår vurdering.

Hele Norges coronakart