Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkkes danske redningsmann

KØBENHAVN (Dagbladet): Advokat Georg Lett er mannen som skal sørge for at Aker RGI og Kjell Inge Røkke får Gefion-aksjene sine tilbake. Han blir Røkkes høyre hånd inn i det danske svindeldramaet som vokser seg mer alvorlig for hver dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Dagbladet seint i går kveld møtte den erfarne forretningsadvokaten i hans hjem utenfor København, var budskapet krystallklart:

- Vi har som høyeste prioritet å få aksjene tilbake.

Klar beskjed

Men foreløpig ligger aksjene Kjell Inge Røkkes selskap Aker RGI solgte for 845 millioner kroner, deponert og innelåst i Den Danske Bank. Depotet tilhører selskapet De Soto, som kjøpte aksjene med falske garantier. Og selv om Aker RGI i går ga beskjed om at de krever de pantsatte aksjene tilbake, er saken langt fra avsluttet.

- Vi har gitt De Sotos direktør John Lewis Green beskjed om at vi vil ha igjen aksjene. Nå gir vi ham litt tid til å sette seg inn i situasjonen.

- Hva om han nekter?
- Det mener jeg han ikke kan. Det foreligger en klar misligholdelse, da er det grunnlag for å kreve aksjene tilbake, sier Røkke-advokaten til Dagbladet.

Dersom Kjell Inge Røkke får aksjene tilbake, vil han likevel miste en lukrativ salgsgevinst. Aksjene er i dag verdt om lag 260 millioner kroner mindre enn da de ble solgt rett før jul. Dermed er det trolig snart klart for erstatningssøksmål.
- Vi har ikke truffet noen beslutning om det ennå. Det får eventuelt komme seinere, sier Lett.

Voksende skandale

Imens vokser milliardskandalen for hver eneste dag i Danmark. I går trakk forsikringsselskapet PFAs styreformann Jørgen Mølvang seg. Det er i PFAs navn de falske garantiene er utstedt. Også Thorsens tidligere advokat og støttespiller, Robert Koch-Nielsen, sluttet i jobben i går.

Og dramatikken stopper ikke med det. Ifølge avisa Ekstra Bladet har Rasmus Trads, PFA-direktøren som har erkjent å ha forfalsket garantiene, forsøkt å ta livet sitt, etter han ble varetektsfengslet i forrige uke. Rasmus Trads er foreløpig siktet for dokumentfalsk til en verdi av 1,8 milliarder danske kroner.

Samtidig er Danmarks tidligere statsminister Poul Schlüter under knallhardt press. Schlüter var styremedlem i Kurt Thorsens selskap CVI International inntil han trakk seg for to uker siden. Ifølge kritikerne har Schlüter i beste fall fortidd opplysninger om Thorsens virksomhet, i verste fall direkte villedet aksjemarkedet og investorene i byggematadorens korthus.

TUNG JOBB FOR LETT:</B> Advokat Georg Lett skal sørge for at Kjell Inge Røkke og Aker RGI får tilbake Gefion-aksjene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling