Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkkes drømmehus fikk JA, men uføre Tore Vidars garasje fikk NEI

Politikerne i Asker ga i går grønt lys for Røkkes drømmepalass. Og rødt til uføretrygdede Tore Vidar Paulsens (39) garasje - som ingen protesterer mot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tore Vidar Paulsens store lidenskap er å pusse opp en Cadillac Coupe de Ville fra 1960. For å få til det, er han avhengig av en romslig garasje med løftebukk. I byggesøknaden til Asker kommune la moren hans ved en legeattest som vektlegger hvor viktig bilmekkingen er for at han skal fungere.

-  Nå blir han veldig skuffet. Jeg forlanger ikke mye, men vil bare at sønnen min skal være fornøyd, sier Laila Paulsen.Moren synes avslaget er urettferdig.

-  Dette er forskjellsbehandling. I forhold til hva Røkke får lov til, er jo dette ingenting.

Med to mot sju stemmer fikk Norges mest kjente finansmann dispensasjon for å bygge sitt 50 meter lange og seks meter høye drømmehus på Konglungen.

Ønskes velkommen

Politikerne gir Paulsen lov til å bygge en garasje som er 1,4 meter lavere enn det han ba om.

-  Men snekkeren vår mener garasjen må være 4,9 meter høy for at Tore Vidar skal få plass til å stå under bilen, sier moren fortvilet.

Hele livet hans dreier seg om å pusse på bilen, og hun tør ikke tenke på hvordan det nå skal gå.

image: Røkkes drømmehus fikk JA, men uføre Tore Vidars garasje fikk NEI

-  Ingen av naboene er imot byggingen, og garasjen vil heller ikke sperre utsikten for noen, sier Paulsen.Huset til Kjell Inge Røkke ligger på en annen kant i kommunen, og her er ikke alle like positive. Flere har reagert på at Røkke skal ha et anlegg med både tennisbane, svømmebasseng og garasjeanlegg med plass til 14 biler.

-  Jeg synes bygget blir altfor prangende. Politikerne er visst mer interessert i penger enn å bevare Konglungen, sier Inez Mylde (60), som bor i området.

-  Vi er vant til store hus her ute, så jeg ønsker Røkke hjertelig velkommen, sier Halvor Gude (57), som bor 150 meter unna finanskjendisens tomt.

Spanderer fortau

Reguleringsplanen for Konglungen er ennå ikke vedtatt. Kjell Inge Røkke får likevel starte byggearbeidet mot at han spanderer et 260 meter langt fortau i Konglungveien. For å sikre at dette blir gjort, stiller Røkke med en bankgaranti på 1,2 millioner kroner.

Frp-politiker Knut Auke er ikke fornøyd med avtalen.

-  Jeg frykter dette vil signalisere at Røkke har kjøpt seg en dispensasjon, og at det er ok å bygge bare man bidrar med et stort nok beløp til infrastruktur. Hva med dem som ikke har råd til å komme med et slikt tilbud? spør han.

Totalt skal Røkke bygge ut rundt 1300 kvadratmeter, inklusiv garasjeanlegget. Et allerede eksisterende bygg skal rives, og en gammel sveitservilla må flyttes. Drømmepalasset skal bestå av to bygninger koplet sammen med et mellomparti av glass.

Asker kommune har gitt rødt lys til uføre Tore Vidars garasje, men sagt ja til Røkkes palassplaner. Kristin Svorte
Asker kommune har gitt rødt lys til uføre Tore Vidars garasje, men sagt ja til Røkkes palassplaner. Kristin Svorte Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!