Røkkes eks krever erstatning for spafiasko

Spaanlegget på «Mountain Lodge Norefjell» utviklet seg ikke som forventet.

Kari Monsen Røkke:  Tapte i tingretten. Foto: Privatmegleren.
Kari Monsen Røkke: Tapte i tingretten. Foto: Privatmegleren.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Med håp om en god fortjeneste investerte Kari Monsen Røkke (59) millionbeløp i et spaanlegg på «Mountain Lodge Norefjell».

Kostbar affære Seks år etter har det fortsatt ikke blitt noe ut av prosjektet, og Røkke krever 6,6 millioner kroner tilbakebetalt av investeringsrådgiveren Frode Berner Hope (47).

Ifølge Finansavisen kreves det i tillegg 1,8 millioner for påløpte utlegg i tidsrommet november 2009 til november 2015, ifølge et sluttinnlegg Røkkes advokat Nikolai Herman har sendt til Borgarting lagmannsrett. Etter at Røkke tapte fullstendig i tingretten, skal saken behandles på nytt onsdag og torsdag denne uken.

Finansavisen har vært i kontakt med Kari Monsen Røkke, som ikke ønsker å kommentere saken. I sluttinnlegget skriver hennes advokat Nikolai Norman at Frode Berner Hope på et uriktig grunnlag har brakt Røkke inn et avtaleforhold.

Risiko Hopes advokat Kåre Klausen har lagt ned påstand om frifinnelse for sin klient. 

«Det anføres at Kari Monsen Røkke med sin erfaring knyttet til investeringsvirksomhet måtte forstå at det i et hvert prosjekt vil være en reell risiko for at målsetninger og planer kan slå feil, skriver advokat Klausen.

- Hope bestrider grunnlaget for kravene. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Klausen i en kort kommentar til Finansavisen.

Flere nyheter Sjefanalytiker om boligprisene: - Vi kan godt få et prisfall
Boligkjøperne har blitt mer kresne
Prisene på borettslagsboliger er uendret
- Beste hyttemarked på ti år