Røkkes gamle milliardkonsern kan når som helst slås konkurs

Tapte skattesak - skylder Finland 260 millioner kroner.

TAPTE FINSK SKATTESAK: - Vi fikk ganske nylig beskjed om at vi tapte anken på det finske skattekravet, forteller Runar Nilsen, en av tre gjenværende eiere av selskapene fra det tidligere Røkke-konsernet Kvaerner (UK) Limited. Han og fire andre overtok selskapene for ett pund i 2005. Skattetapet i Finland kan bety et snarlig punktum for det uortodokse forretningseventyret. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TAPTE FINSK SKATTESAK: - Vi fikk ganske nylig beskjed om at vi tapte anken på det finske skattekravet, forteller Runar Nilsen, en av tre gjenværende eiere av selskapene fra det tidligere Røkke-konsernet Kvaerner (UK) Limited. Han og fire andre overtok selskapene for ett pund i 2005. Skattetapet i Finland kan bety et snarlig punktum for det uortodokse forretningseventyret. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ei finsk skattegjeld på 260 millioner kroner kan utradere restene av det tidligere Kværner-konsernet, som i sin tid var børsnotert og hadde verdier på flere milliarder kroner og tusenvis av arbeidsplasser.

- Vi fikk ganske nylig beskjed om at vi tapte anken på det finske skattekravet, så vi må avvikle selskapet vårt i Finland, sier Runar Nilsen, en av direktørene som i 2005 overtok problemselskapene i Kvaerner (UK) Limited. Selskapene hadde til da vært en del av børsnoterte Kværner.

Kan slås konkurs I 2005 betalte Nilsen og fire andre ett britisk pund for de omtrent 250 selskapene de overtok. I dag eier Nilsen konsernet som nå har  navnet Spinaker sammen med Dag Wittusen og Leif Chr. Salomonsen.

At det finske skattekravet nå blir stående, kan bety et endelig punktum for forretningseventyret som i beste fall kunne gitt Nilsen og hans fire kolleger 100 millioner kroner på deling.

- Om finske skattemyndigheter ønsker å gjøre noe mer ut av det, vet vi ikke. Teknisk sett, hvis de ønsker, kan de kreve midler fra Spinaker - som ikke finnes - og da går Spinaker konkurs, sier Nilsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.