Ligger godt an:  Kjell Inge Røkke og Akers verdier har eksplodert siden 2012. FOTO: Erik Hattrem
Ligger godt an: Kjell Inge Røkke og Akers verdier har eksplodert siden 2012. FOTO: Erik HattremVis mer

Røkkes garasjesalg over all forventning

Aker skulle selge eiendeler for tre milliarder, men siden har verdiene eksplodert. - Tre milliarder fremstår nå som et konservativt anslag, sier Øyvind Eriksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Høsten 2012 lanserte Aker-sjef Øyvind Eriksen et mål om å realisere finansielle investeringer på tre milliarder kroner frem mot 2015, skriver Finansavisen.

Halvannet år senere er det åpenbart at Aker la listen for lavt. 800 millioner er allerede realisert gjennom salg av oljeserviceselskapene Naxys og Stream.

Av den gjenværende «salgsporteføljen» utgjør Akers andel av de børsnoterte selskapene Aker Philadelphia Shipyard og American Shipping Company alene over to milliarder kroner.

I tillegg skal det finnes kjøpere til oljeserviceselskapet Align, sjømatselskapene Norway Seafoods og Ocean Harvest samt eiendomsprosjekter i Fornebuporten.

- Jeg tror tre milliarder i dag er et forsiktig estimat på potensialet i den finansielle delen av vår portefølje, sier Aker-sjef Øyvind Eriksen til Finansavisen.

Tørt krutt At Akers garasjesalg har gått over all forventning er også viktig for selskapet. Tørt krutt er nemlig nødvendig når Det Norske skal hente nødvendig egenkapital for å finansiere første utbyggingsfase av oljefeltet Johan Sverdrup. Aker eier halvparten av Det Norske.

- Aker har den finansielle handlekraften som skal til for å støtte Det Norske i alle tenkelige scenarier, sier Eriksen.

Flere nyheter - En ny start for selskapene
Eriksen: - Ikke nødvendigvis emisjon i 2014
- Tusenvis av arbeidsplasser kan gå tapt