Røkkes kompis kræsjet «Celina Bella»

Det var en kamerat av Kjell Inge Røkke som kjørte finansmannens nyeste båt på grunn i ved svenskekysten i går. - Jeg synes synd på ham, sier Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røkke var ikke med i båten selv da den gikk på grunn rett utenfor Strømstad ved 21-tida i går kveld. Båten ble sterkt kvestet, men ingen av mannskapet kom til skade.

Bortlånt

- Kjell Inge Røkke hadde lånt ut båten til en venn. Han er synes synd på han som kjørte, men er først og fremst glad for at ingen ble skadet, heter det i en uttalelse til Dagbladet.no fra Røkkes pressetalsmann Rolf Nereng.

Etter den fatale grunnstøtingen holdt båten på å synke, men fikk hjelp. Hjelperne får i dag sitt pass takknemlig påskrevet av båteieren

- Røkke vil også takke Asker-familien som ytet verdifull assistanse etter ulykken, sier Nereng.

Dekket til

Å kjøre båten til Norges rikeste mann rett på grunna, er ingen ønskelig situasjon å stå ansvarlig for. Røkkes kamerat og resten av besetningen, to menn og en kvinne, forsøkte da også å begrense fadesen. Da redningsskøyter kom fram til båten, var navnet «Celina Bella» forsøkt tildekket.

Grunnen til grunnstøtingen var at mannskapet navigerte etter feil kart.

«Celina Bella» er 18 meter lang, har 800 hestekrefter og kostet 13 millioner å bygge. Det italienske navnet betyr «Den skjønne Celina».

<B>BÅTEN:</B> Kjell Inge Røkke viste for første gang fram sin nye stolthet «Celina Bella» under VM-runden i offshore i Arendal 16. juli i år.