Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkkes kuvending

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sist høst forlangte Kjell Inge Røkke offentlig gransking av Kværner. Kravet ble vedtatt på en ekstra generalforsamling med støtte fra noen få andre aksjonærer. Det var et krav vi støttet, fordi Kværners ulykke er av betydelig interesse for det norske samfunnet. Det er viktig å få kastet lys over hvordan dette kunne skje. Ingen av de ansvarlige hadde hatt oversikt over utviklingen som førte konsernet mot stupet, og ingen tok ansvar. Til alt overmål hevdet Røkke at det hadde foregått økonomisk svindel i Kværner.
  • Men nå har pipa fått en annen lyd. Etter at Røkke vant kampen om Kværner, er han ikke lenger interessert i en offentlig gransking. Han mener en intern gransking i egen regi må være nok. Det er en meningsløs kuvending, og det går vi ut fra at såpass samfunnsbevisste styremedlemmer som Tore Tønne og Yngve Hågensen forteller sin sjef.
Hele Norges coronakart