Røkkes mann tar over

Kjell-Inge Røkke henter sin høyre hånd i Aker RGI, Helge Lund (39), til jobben som toppsjef i Kværner. Årslønn: 4 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helge Lund tok over som toppsjef i Aker RGI da Bjørn Rune Gjelsten valgte å trekke seg tilbake fra toppjobben. Lund er siviløkonom og har også vært rådgiveri Høyres stortingsgruppe og konsulent i McKinsey & -Co. Lund har også jobbet i Hafslund Nycomed, og var viseadministrerende direktør der før han begynte som visekonsernsjef i Aker RGI.

Kjell Almskog forsvant ut av Kvæerner med en gedigen fallskjerm etter at industrigiganten var på konkursens rand flere ganger i høst. Storaksjonær Kristian Siem tok over roret midlertidig, men nå er det Kjell Inge Røkke som styrer Kværner-skuta.

Lund får en årslønn på fire millioner kroner, og en pensjonsavtale fra fylte 67 år. Den nye Kværner-sjefen vil kjøpe aksjer i selskapet for fem millioner kroner, og vil også ha en opsjonsavtale som kan innløses når som helst fram til utgangen av 2004.

Les hele perssemeldingen fra Kværner her.

SKIFTET UT: Kristian Siem går av som toppsjef i Kværner. her sammen med Kjell-Inge Røkke på den ekstraordinære generalforsamlingen onsdag kveld.
<B>NY GULLGUTT: Helge Lund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer