Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkkes nye slott

Kjell Inge Røkke vil ha et bruksareal på 982 kvadratmeter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansmann Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig har kjøpt tre eiendommer på Konglungen for til sammen 45 millioner kroner. Etter først å ha fått avslag på byggeplanene sine, har Røkke nå levert inn nye tegninger, med modifisert arkitektur, og et noe mindre hovedhus enn først planlagt.

I går la avisa Asker og Bærum Budstikke ut Røkkes nye hustegninger på nett. Røkke-prosjektet er fortsatt romslig.

Ifølge den nye søknaden om rammetillatelse, blir det totale bruksarealet til boligen på hele 982 kvadratmeter. Dette inkluderer alle tre bygningene på eiendommen, og er 410 kvadratmeter mer enn slik det står i dag, skriver Asker og Bærums Budstikke.

Underjordisk

To av de eksisterende byggene skal beholdes, mens boligen som i dag ligger i midten, skal rives for å gi plass til et nytt hovedhus. Det nye huset blir på 505 kvadratmeter, mot rundt 700 kvadratmeter i forrige søknadsrunde.


Røkke planlegger å få de tre husene til funksjonelt sett å henge sammen. Røkke løser dette ved hjelp av en underjordisk gang, i stedet for en glassbygd sammenbygning som han først hadde planlagt.

Røkke vil også bygge en terrasse som binder hovedhuset sammen med huset «Fjellheim» (til høyre på bildet). Ifølge søknaden er det foreslått at terrassen skal være en kombinasjon av tre og naturstein.


Mellom de to husene er det plassert et svømmebasseng og et lysthus.

 STORE PLANER:  To av de eksisterende byggene skal beholdes, mens boligen i midten skal rives for å gi plass til et nytt hovedhus på 505 kvadratmeter stort. Husene bindes sammen med en underjordisk gang. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
STORE PLANER: To av de eksisterende byggene skal beholdes, mens boligen i midten skal rives for å gi plass til et nytt hovedhus på 505 kvadratmeter stort. Husene bindes sammen med en underjordisk gang. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

Innsigelser

Statsråd Helen Bjørnøy satt i januar ned foten for Røkke-planene, fordi hun mente det var galt å gi Røkke dispensasjon til å bygge før reguleringsplanen for Konglungen var ferdig. Nå er reguleringsplanen ute på en mindre høring, før den skal tilbake til bygningsrådet. Dersom fylkeskommunen og fylkesmannen trekker sine innsigelser til reguleringsplanen, kan den behandles i kommunestyret 24. oktober.


Da er døra åpen for Røkke.

-  Jeg har registrert at det nye bolighuset ser ut til å følge forslaget til den nye reguleringsplanen for området, sier sjefarkitekt Tor Arne Midtbø i Asker kommune til Dagbladet.

-  Vi håper å kunne behandle reguleringsplanen i kommunestyret 24. oktober. Om den da blir vedtatt, ligger alt til rette for at Røkke kan begynne å bygge, sier ordfører Morten Strand (H) til Dagbladet.


Etter at den nye reguleringsplanen er vedtatt, må Røkke gjennom en ny runde med naboer og myndigheter for godkjennelse.