Røkkes nye superskip

VIAREGGIO (Dagbladet): To svømmebasseng, gedigne boblebad, kino og helikopterdekk. Det er noe av luksusen i Kjell Inge Røkkes ekstravagante drømmebåt til nærmere 400 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv skal Røkke ha en 140 kvadratmeter stor luksussuite med panoramautsikt på båtens toppdekk.

- Dette blir en av de flotteste båtene i hele verden. Du kan telle på én hånd de båtene som kan konkurrere med denne luksusyachten, sier salgs- og markedsdirektør Alfonso Postorino ved skipsverftet Benetti i Viareggio i Italia til Dagbladet.

Det italienske verftet er berømt verden over for å levere luksusbåter til oljesjeiker og milliardærer.

Røkkes superyacht er den største Benetti noen gang har bygd.
Postorino tar imot Dagbladet på et trangt kontor på verftet i Viareggio. I skipshallen like ved siden av, skjult for omverdenen under et lag plast, bygges Røkkes drømmeyacht.

Salgs- og markedsdirektøren snakker gjerne om båten, men legger ned forbud mot å ta bilder av annet enn en modell av superyachten. Vi får en omvisning inne i de to etasjene av båten hvor innredningsarbeidet har startet. Lyden fra slipemaskiner hviner i ørene. Arbeiderne er i full sving med å strekke ledninger, isolere og sette opp skillevegger. Flere hundre mennesker arbeider for fullt med å få båten ferdig til levering om ett år.

Gammel drøm

- Dette er en drøm som skriver seg tilbake til tida om bord i fiskebåtlugaren. Jeg skal ha en slik båt koste hva det koste vil, har Røkke selv uttalt.
Og den tidligere fiskeren vet meget godt hvordan han vil ha den.

- Eieren er på besøk hver eneste måned. Han bestemmer alt om bord i denne båten, og han får det akkurat som han vil ha det, sier Postorino.

På toppen av den fantastiske yachten bygges et helikopterdekk. Etter det Dagbladet har fått vite, har Røkke allerede bestilt helikopter. Med sitt privatfly kan Røkke raskt nå fram til sitt nye drømmeskip uansett hvor i verden det befinner seg.

På toppdekket skal Røkke ha sin egen private leilighet på 140 kvadratmeter. Den får panoramautsikt, eget svømmebasseng, og jaccuzzi - et oppvarmet utendørs boblebad, for å nevne noe.
Røkkes to barn får egne lugarer på dekket under. På dette dekket ligger også båtens andre svømmebasseng.

VIP-leilighet

Båten får en stor VIP-leilighet. Denne skal trolig Bjørn Rune Gjelsten disponere. Blant annet får leiligheten egen jaccuzzi i et bad på størrelse med en stor studenthybel på Blindern.

I tillegg er det fire andre lugarer som rommer to personer hver.

Båten får flere salonger og stuer. En av de to spisestuene skulle være japansk, men dette er endret slik at en stue blir formell og en uformell.

Selvfølgelig skal Røkke ha et kontor slik at han kan arbeide. Båten blir utstyrt med alle tenkelige tekniske hjelpemidler, deriblant egen kino. Trimrom og sauna blir det også.

Utstyrsnivået og kvaliteten på innredningen blir den beste.

Førsteklasses


Benetti har ikke levert noen båt som har vært mer luksu- riøs enn denne, sier Postorino.
Livbåter får slett ikke lov til å skjemme ut båtens stilrene linjer. Derfor blir de plassert i en garasje bak på båten. Her kan Røkke få plass til to 10 meters «småbåter». Dette betyr at mange cabincruisere, som gjerne er menigmanns drømmebåt, kan parkeres her, forutsatt at de ikke er over 30 fot.

Og så er det selvfølgelig heis fra topp til bunn i båten.

I fred og ro

Røkkes båt blir ikke noen racer på verdenshavene. Dersom det spares på noe på denne båten, må det være motorene. Yachten får to motorer på 2000 hester hver. Det gir den en marsjfart på 17 knop og en toppfart på 19.

Men det er ingen fare for at Røkke skal plages av støy fra overarbeidede motorer. Båten blir veldig godt isolert både mot vibrasjoner og motorstøy.

Benetti leverte for 15 år siden en 87 meter lang drømmebåt til Adnan Kashogi - en av verdens absolutt rikeste. Røkkes båt er «bare» på 69 meter. Men det Røkkes båt mangler i lengde, tar den igjen i høyde. Hele sju dekk er det i Røkkes båt, Kashogis hadde bare tre.

Også kongeskipet på 73 meter vil se lite ut dersom Røkkes båt noen gang ankrer opp ved siden av.
Luksusyachten skal leveres neste sommer.

<B>GJEMMES:</B> Røkkes båt er så lang at den strutter ut gjennom portene på Benetti-verftet. Baugen skjules under plast.