Røkkes nye superskip

VIAREGGIO (Dagbladet): To svømmebasseng, gedigne boblebad, kino og helikopterdekk. Det er noe av luksusen i Kjell Inge Røkkes ekstravagante drømmebåt til nærmere 400 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selv skal Røkke ha en 140 kvadratmeter stor luksussuite med panoramautsikt på båtens toppdekk.

- Dette blir en av de flotteste båtene i hele verden. Du kan telle på én hånd de båtene som kan konkurrere med denne luksusyachten, sier salgs- og markedsdirektør Alfonso Postorino ved skipsverftet Benetti i Viareggio i Italia til Dagbladet.

Det italienske verftet er berømt verden over for å levere luksusbåter til oljesjeiker og milliardærer.

Røkkes superyacht er den største Benetti noen gang har bygd. Postorino tar imot Dagbladet på et trangt kontor på verftet i Viareggio. I skipshallen like ved siden av, skjult for omverdenen under et lag plast, bygges Røkkes drømmeyacht.

Salgs- og markedsdirektøren snakker gjerne om båten, men legger ned forbud mot å ta bilder av annet enn en modell av superyachten. Vi får en omvisning inne i de to etasjene av båten hvor innredningsarbeidet har startet. Lyden fra slipemaskiner hviner i ørene. Arbeiderne er i full sving med å strekke ledninger, isolere og sette opp skillevegger. Flere hundre mennesker arbeider for fullt med å få båten ferdig til levering om ett år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer