Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkkes plan: - Bygge større og sterkere sammen, eller selge oss delvis eller helt ut

Kjell Inge Røkke håper det vil skje endringer i eierstrukturen i ett eller flere av Aker-selskapene i år.

– Har X-faktor: Kjell Inge&nbsp;<span style="background-color: inherit;">Røkke er fornøyd med det Aker&nbsp;</span><span style="background-color: inherit;">leverte til aksjonærene i 2016. Foto: Finansavisen</span>
– Har X-faktor: Kjell Inge Røkke er fornøyd med det Aker leverte til aksjonærene i 2016. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: I Akers årsrapport som ble lagt for tre uker siden skrev selskapets styre at allianser og transaksjoner vil være hovedtema for Aker fremover.

Vil se på eierstruktur

Kjell Inge Røkke hinter ytterligere om dette i sitt årlige brev til aksjonærene, som kom i går.

«Det er gjennom transaksjoner Aker har skapt de største aksjonærverdiene. Derfor både håper og tror jeg at det i løpet av 2017 vil skje endringer i eierstrukturen i et eller flere av delvis Aker-eide leverandørselskaper.»

Hva han legger i dette skriver han derimot ikke.

Har ikke konkludert

Aker-selskapene har vært gjennom et år med flere salg og oppkjøp, hvor fusjonen med BP Norge var den desidert viktigste.

I lengre tid har det vært spekulert i at Aker Solutions, eller deler av selskapet, er en oppkjøpskandidat. På et seminar i slutten av mars holdt styreleder Øyvind Eriksen muligheten åpen for at noe strategisk kan skje med selskapet. Selskapet har imidlertid ikke kommentert oppkjøpsryktene utover dette.

I sitt aksjonærbrev skriver Røkke at Akers leverandørbedrifter er attraktive, men at det er for tidlig å konkludere med hva som er riktig for selskapene, aksjonærene og de ansatte.

«Vi er åpne for å bygge større og sterkere selskaper sammen med andre, eller selge oss delvis eller helt ut. Aker kan gjerne være en mindre aksjonær i noe større som er industrielt riktig», skriver han.

Flere økonomisaker:

Røkke: - Dette er X-faktoren

Betaler 20.000 for sjansen til å være nest først