Rolf Bae (33) bekreftet omkommet

Den norske klatreren Rolf Bae er bekreftet omkommet, opplyser Bjørn Sekkesæter, talsmann for klatreekspedisjonen til K2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den norske klatreren Rolf Bae (33) er bekreftet omkommet, opplyser Bjørn Sekkesæter, talsmann for den norske klatreekspedisjonen til K2.

Dødsfallet skjedde natt til lørdag i nærheten den såkalte «Flaskehalsen» nær toppen av fjellet. Rolf Baes kone og klatrekollega Cecilie Skog gikk et lite stykke foran da det inntraff et ras.

- Vi kan dessverre ikke si så mye om dødsfallet. De så ikke hva som skjedde, det var mørkt, men de skjønte at han døde, sier Sekkesæter til Dagbladet.no.

Døde under nedstigning

Ulykken skjedde under nedstigning etter at to av ekspedisjonens medlemmer tidligere på dagen hadde nådd toppen av fjellet.

Ifølge NTB var ekspedisjonen på ca. 8100 meter da Bae omkom. Ekspedisjonen ønsker ikke å gå ut med flere detaljer nå.

- Alles tanker nå går til Rolfs kone, Cecilie Skog, til Rolf Baes foreldre og nærmeste familie samt de øvrige ekspedisjonsmedlemmene og deres familier, sier Sekkesæter til NTB.

Skog og de to andre norske ekspedisjonsmedlemmene er nå i trygghet i Base Camp på 5000 meters høyde.

Sju døde

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer