Rolf Bae (33) bekreftet omkommet

Den norske klatreren Rolf Bae er bekreftet omkommet, opplyser Bjørn Sekkesæter, talsmann for klatreekspedisjonen til K2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norske klatreren Rolf Bae (33) er bekreftet omkommet, opplyser Bjørn Sekkesæter, talsmann for den norske klatreekspedisjonen til K2.

Dødsfallet skjedde natt til lørdag i nærheten den såkalte «Flaskehalsen» nær toppen av fjellet. Rolf Baes kone og klatrekollega Cecilie Skog gikk et lite stykke foran da det inntraff et ras.

- Vi kan dessverre ikke si så mye om dødsfallet. De så ikke hva som skjedde, det var mørkt, men de skjønte at han døde, sier Sekkesæter til Dagbladet.no.

Døde under nedstigning

Ulykken skjedde under nedstigning etter at to av ekspedisjonens medlemmer tidligere på dagen hadde nådd toppen av fjellet.

Ifølge NTB var ekspedisjonen på ca. 8100 meter da Bae omkom. Ekspedisjonen ønsker ikke å gå ut med flere detaljer nå.

- Alles tanker nå går til Rolfs kone, Cecilie Skog, til Rolf Baes foreldre og nærmeste familie samt de øvrige ekspedisjonsmedlemmene og deres familier, sier Sekkesæter til NTB.

Skog og de to andre norske ekspedisjonsmedlemmene er nå i trygghet i Base Camp på 5000 meters høyde.

BEKREFTET OMKOMMET: Rolf Bae døde natt til lørdag på K2, verdens nest høyeste fjell. Her avbildet i Stavanger i 2006. Foto: AGNETE BRUN/DAGBLADET
BEKREFTET OMKOMMET: Rolf Bae døde natt til lørdag på K2, verdens nest høyeste fjell. Her avbildet i Stavanger i 2006. Foto: AGNETE BRUN/DAGBLADET Vis mer

Sju døde

Nyhetsbyrået AFP melder om sju bekreftede dødsfall i tragedien på K2. Blant disse skal det være fem koreanske, to nepalske og en serbisk klatrer. Dermed er minst åtte klatrere bekreftet døde.

- Ifølge de siste oppdateringene kan jeg bekrefte sju dødsfall. Det er meldinger om ni, men det kan jeg ikke bekrefte, sier Mohammad Akram, visepresident i Adventure Foundation Pakistan, til nyhetsbyrået.

I tillegg oppgir den svenske klatreren Fredrik Sträng å ha vært vitne til at en pakistansk guide falt i døden.

Erfaren klatrer

Rolf Bae var en av Norges mest erfarne og dyktige klatrere. Tidligere i sommer var han med på en av norsk klatrings største bragder noensinne, en vellykket bestigning av Norskeruta på Trango.

Han har gått på ski til Sydpolen og Nordpolen sammen med Cecilie Skog, og de prøvde  å bestige K2 i 2005, men måtte snu.

Rolf Bae (33) bekreftet omkommet
«FLASKEHALSEN:» Det var i dette området på 8200 meters høyde raset som har tatt flere liv inntraff.