<strong>- FANTASTISK:</strong> Cecilie Skog (35) er fornøyd med den historiske ekspedisjonen til Antarktis. Foto: Privat
- FANTASTISK: Cecilie Skog (35) er fornøyd med den historiske ekspedisjonen til Antarktis. Foto: Privat Vis mer

- Rolf var med på ekspedisjonen

Cecilie Skog krysset Antarktis halvannet år etter at hun så ektemannen styrte i døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||- Det var helt fantastisk å komme fram. Det er helt ubeskrivelig, sier Cecilie Skog (35) til Dagbladet etter at hun i går kveld klokka 18 kom fram til målet for kryssingen av av Antarktis sammen med amerikaneren Ryan Waters (36).

Hun forteller at de siste nettene og dagene har vært lange, men at turen har vært fin. Hun drar spesielt fram de store naturopplevelsene.

- Det er så mye historie som man har lest eller hørt. Nå ligger vi bare her og ser tilbake på fjellene. Det er rett og slett helt utrolig vakkert, sier hun videre.

Turen startet fra Berkner Island 13. november i fjor. De to har nå lagt bak seg 1 800 kilometer, og Cecilie Skog forteller at det har vært veldig tungt og krevende. En slik tur krever mye mental jobbing, i tillegg til mye tenking.

- Men vi har tatt gode vurderinger og valg, så vi har kost oss og hatt det bra. Det har vært en strålende tur, mener hun.

Ekspedisjonen er unik i sitt slag, ettersom tidligere krysninger av Antarktis har skjedd ved å bruke vind- og skiseil, eller ved å motta annen form for støtte eller hjelp underveis. De to har bare brukt ski og rå muskelkraft.

- Gjorde det i hans ånd
1. august i fjor nådde hun og Lars Nessa (30) som de første norske klatrere toppen av K2. Cecilies ektemann, Rolf Bae, stoppet 20 minutter fra toppunktet. Under nedstigningen ble han tatt av et isskred og styrtet i døden foran øynene på Skog. Men ulykken har ikke skremt bort eventyrlysten hennes.

- Han har vært med meg. Jeg har alltid hatt lyst til å oppleve denne turen, og jeg har på en måte gjort det i hans ånd, sier Skog.

- Det var han som fikk meg til å interessere meg for sånne turer. Det jeg kan, har jeg lært av han, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at trikset har vært å være hundre prosent til stede, og ikke tenke at det er ni uker igjen.

- Jeg har ikke hatt lyst til å være noen andre steder, men jeg har fått tid til å tenke på Rolf og savne ham, sier Skog, men forteller videre at den første skituren uten han hadde veldig mange tomme dager.

Hun sier hun ikke har lengtet tilbake til Norge, og at hun flere ganger har skrevet i dagboka at hun gleder seg over å være i Antarktis. Det er godt å være et sted der man kan konsentrere seg om de enkle tingene i livet, mener hun. Men når hun nå er på vei, tenker hun at hun har mye å glede seg over hjemme i Norge.

- Jeg har savnet de jeg er glade i hjemme i Norge, i tillegg til småting som å dra på butikken og kjøpe frukt. Den første dusjen er gode, men jeg blir å lengte tilbake til det enkle livet her. Antarktis er en stor drømmefabrikk.

<strong>I MÅL:</strong> Cecilie Skog (35) og Ryan Waters (36). Foto: Privat
I MÅL: Cecilie Skog (35) og Ryan Waters (36). Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer