Rolig 17. mai-feiring

Feiringen av nasjonaldagen har gått fint for seg i alle deler av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Over hele landet har utallige barnetog og andre arrangementer blitt avviklet etter programmet, og ifølge politiet har det ikke vært alvorlige hendelser av noe slag.

Prinsessa på balkongen

I hovedstaden sto kongefamilien tradisjonen tro på slottsbalkongen og hilste til folket.

Det gjorde også det nyeste tilskuddet på den kongelige stammen. For første gang kunne barnetoget vinke til prinsesse Ingrid Alexandra.

Den lille prinsessen ble båret inn igjen etter seks minutter, mens kong Harald og dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vinket til tusenvis av barn i løpet av nesten tre solfylte timer på balkongen.

Oppsal skole, som i år feirer 50 år, fikk æren av å gå først i årets barnetog. Etter dem kom 104 andre skoler. Også den flerkulturelle Gran barneskole fra Furuset, som i forkant var blitt utsatt for rasistiske bombetrusler, var på plass. Utdanningsminister Kristin Clemet markerte sin støtte ved å delta i toget sammen med elevene.

- Det har ikke vært noen problemer i forbindelse med feiringen i Oslo. Vi har fått noen irriterte telefoner på grunn av bråkete russebusser, men ikke annet enn slike småting, opplyser operasjonsledelsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer