Rolig natt i København

København pustet lettet ut natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

København pustet lettet ut natt til søndag, selv om det var flere tilløp til sammenstøt mellom politi og uromakere.

Dansk politi ønsket ingen gjentakelse av de to siste nettenes kaotiske tilstander, og slo hardt til alt før midnatt.

Hundrevis av ungdommer ble drevet vekk fra Nørrebrogade og mange ble pågrepet og kjørt vekk.

- Vi har forsøkt å ta initiativet i dag, sa politiinspektør Per Larsen til TV2 News.

I 3-4-tiden var det tilløp til sammenstøt ved Prinsessegade på Christianshavn, der en bil ble stukket i brann. Også her var politiet lynraskt på plass og 12-15 personer ble pågrepet.

Elevene på Christianshavns Gymnasium hadde tilsynelatende fått nok av herjingene, etter at deres egen skole ble rasert natt til lørdag. Sammen med lærere og folk fra nabolaget dannet de såkalte fredsvakter i et forsøk på å holde bråkmakere borte fra bydelen.

Tidlig søndag morgen kunne den danske hovedstaden og dansk politi puste lettet ut, vel vitende om at de fleste gatene var folketomme.

- Det er forholdsvis få som er ute, langt færre enn de to forrige nettene, sa politiets pressetalsmann Lars Borg rett før klokken 5.

Over 700 personer er pågrepet under opptøyene i København, blant dem rundt 20 norske og drøyt 10 svenske. Lørdag ble ytterligere 61 demonstranter varetektsfengslet og søndag blir det til fengselsmyndighetenes fortvilelse nok en gang kø i forhørsretten.

- Alt fredag måtte vi flytte flere av de innsatte til fengsler i Fyn og Jylland, for å gjøre plass til ungdommene, forteller Peter Vesterheden som er sjef for Københavns Fængsler.

(NTB)