Rolig om bord på kapret fly

Forhandlingene er gjenopprettet med kaprerne på det afghanske flyet på Stansted etter at fire personer flyktet i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet håper å få fersk informasjon om forholdene om bord i flyet etter at piloten og tre besetningsmedlemmer rømte i en taustige fra cockpiten i natt. De har fortalt at kaprerne av flyet bærer håndvåpen. De fire er den 54-årige kapteinen, den 50-årige annenpiloten, en 43 år gammel førsteoffiser og en 54-årig flymekaniker. Alle fire har trolig afghansk statsborgerskap, skriver BBC News. Ni besetningsmedlemmer er igjen på flyet, det er uklart om noen av dem kan fly Boeing 727-maskinen.

Dramatisk

Fire timer etter flukten ble en kabinansatt dyttet ned flytrappa. Han ble i dag behandlet for et mindre kutt i panna. Da kaprerne først noen minutter senere oppdaget at de fire besteningsmedlemmene manglet, brøt de kontakten med politiets forhandlere i over fire timer.I dag ble samtalene gjenopprettet.

- Det har åpenbart vært både trøtthet og frustrasjon om bord i flyet, sa politibetjent Joe Edwards på en pressekonferanse i dag.

- Forhandlingene har vært rolige. Samtalene foregår med en forretningsaktig korrekthet, med unntak av morgentimene i dag, sa Edwards.

Ingen krav

Spekulasjonene omkring motivet for kapringen gikk i går kveld ut på at kaprerne vil søke politisk asyl i Storbritannia, men ingen krav er stilt.

- Fortsatt er det ikke kommet spesifikke krav fra kaprerne hva de ønsker å oppnå, sier politibetjent John Broughton i Essex Politiet.

Arrestert i Afghanistan

I mellomtida har Afghanistans regjerende Talebanbevegelse arrestert ti personer i sikkerhetsavdelingen på Kabul flyplass etter flykapringen.

Tilsammen har 14 personer forlatt flyet siden det landet på Stansted Flyplass. Om bord på flyet er det 156 gisler og 10 bevæpnede personer. Ti personer fikk forlate det kaprede flyet under en mellomlanding i Moskva søndag.