Rolig russ får skryt av politiet

Til sammen har det bare vært åtte anmeldte episoder.

MINDRE RAMP: Her er en gruppe russ på vei til å lage bøll med egg. Med mindre de har hastverk med å klargjøre lunsj. Men årets russ har vært uvanlig rolig, melder politiet.  Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX
MINDRE RAMP: Her er en gruppe russ på vei til å lage bøll med egg. Med mindre de har hastverk med å klargjøre lunsj. Men årets russ har vært uvanlig rolig, melder politiet. Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Årets russ får skryt av politiet. Til sammen har det kun vært åtte anmeldte episoder.

Russen er bedre enn sitt rykte. NRK har undersøkt med alle landets politidistrikt, og de fleste steder får årets russekull ros.

- Russefeiringen har foregått uten alvorlige hendelser ut over de vanlige klagene på høy musikk, sier operasjonsleder Torstein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt til NRK.

Det var heller ikke særlig bråk å melde om natt til lørdag, opplyser politidistriktene landet rundt til NTB.

- Uvanlig rolig, var tilbakemeldingen fra politiet.

Unntaket var Asker og Bærum, hvor det kom inn en del klager på støy og høy musikk.

- Det har ikke vært nødvendig med pågripelser eller bøtelegging. Men det har vært uhyre ressurskrevende. Vi har hatt patruljer ute i hele natt for å pålegge russebusser å fjerne seg, og å rydde opp etter seg. Det blir en del forsøpling når russen stopper opp et sted, sier operasjonsleder Marlow Grandalen i Asker og Bærum politidistrikt til Budstikka.no.

(NTB)