- Roligste påske på 20 år

Hittil i påska har Norges Røde Kors gjennomført ti leteaksjoner, og alle de savnede har kommet tilbake i god behold: - Den roligste påska på de siste 20 år, forteller vaktleder Tor Martinsen ved Norges Røde Kors Informasjonssentral på Golsfjellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røde Kors-mannskapene har også merket en nedgang i antall skader på påskefjellet. Hittil har de behandlet 429 personer for alt fra brukket håndledd til skrubbsår på nesa. Dette er mye mindre enn tidligere påskeår.

- Alt er rolig og vi har veldig lite å gjøre. Veldig bra, opplyser Martinsen til Dagbladet :på nettet.

Stabile værforhold

Vaktleder Martinsen tror at de stabile værforholdene rundt om i påske-Norge har gjort at få personer har gått seg bort. Raske værskiftinger har vært fraværende hittil i påskeuka.

- Været har mange steder vært så dårlig at det der kun er Ludo som gjelder. I de områdene hvor det har vært bra vær, har folk gått ut og nytt finværet, sier Martinsen.

Dermed bruker Røde Kors-mannskapene i stor grad påska til å øve seg på førstehjelp og søksaksjoner.

Mer nedbør

Vakthavende meterolog ved Meterologisk Institutt, Kristen Gislefoss, melder at påskefolket i Midt-Norge er de som hittil har hatt den beste påska.

- I Trondheim er det fint vær. Glimrende forhold med nesten skyfri himmel, sier den kjente meterologen. Nord-Norges befolkning har opplevd snøbyger, mens det på Vestlandet har vært en blanding av regn, sludd og snø. I Sør-Norge har det også kommet sludd og regn.

Påsketuristene som håper på bedre vær i helgen, kommer til å bli skuffet. I Sør-Norge ventes mye nedbør og sterk vind både lørdag og søndag. Snøfillene vil være til stede i Nord-Norge, på Ustaoset, Beitostølen, Jotunheimen, Setesdalen, Geilo, Dovre og Finse.

FÅ SKADER:</B> Årets påskeferie har vært særdeles rolig, sett med Røde Kors' hjelpemannskap sine øyne.