Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Roligste påske på ti år

-Røde Kors Hjelpekorps har i løpet av påsken deltatt i 25 lete- og redningsaksjoner. Bare 17 av dem foregikk i fjellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Så få aksjoner har ikke Røde Kors hatt i påskefjellet siden 1992, sier vaktleder Arvid Ryen, ved Norges Røde Kors Informasjonssentral på Golsfjellet.

Drømmepåsken har også hatt den positive bivirkning at relativt få personer er blitt skadet.

Mannskaper fordelt på rundt 200 hytter i fjellet har samlet behandlet 789 personer, de fleste med brudd eller forstuinger, opplyser Ryen. Folk har dessuten lyttet til gode råd. Med en slik påskesol kunne man fryktet forbrenninger, men Røde Kors har ikke registrert mer enn 16 tilfeller av solbrenthet.

Farligst på veiene

Heller ikke Norsk Folkehjelp har hatt en travel påske.

- Det dreier seg om en håndfull ambulanse- og transportoppdrag. I tillegg er vi blitt kalt ut på fire aksjoner, sier Jon Halvorsen ved Norsk Folkehjelps Opplysningssentral i Tromsø.

- Det kan se ut som det er langt farligere å kjøre til påskefjellet enn det er å ferdes i fjellheimen, sier Halvorsen.

Røde Kors kan dessuten fortelle om mange mindre hyggelige opplevelser i lavlandet. I løpet av påsken har Røde Kors-telefonen for barn og ungdom fått nesten 1.700 henvendelser. De som betjener telefonen opplever at barn har et enormt behov for voksenkontakt.

Savner voksenkontakt

- At foreldre har fri, betyr ikke at de bruker tiden sammen med barna sine, sier Irmelin B. Christensen. Hun er nasjonal koordinator for Røde Kors-telefonen for barn og ungdom.

Hun sier barn ringer for å prate om vanskelige ting og stille spørsmål som de ikke våger å stille voksne de kjenner. Det er tydelig at svært mange barn har dårlig kontakt med foreldrene, sier hun.

Christensen sier de færreste henvendelsene har hatt tilknytning til krigen i Irak. Det er hverdagens problemer og vanskeligheter barna har behov for å snakke om, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media