Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rollemodell

Menn i det 21. århundret ser opp til og vil være som David Beckham og Jamie Oliver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De største mannlige rollemodellene er gift, tar seg av barna og lager mat. Menn flest vil være som fotballspilleren David Beckham og rockekokken Jamie Oliver. Dette ifølge magasinene Elle og FHM som har spurt 1400 britiske menn i 20-årene om hvem de ser opp til og hva slags ønsker de har.

Undersøkelsen viser at menn ser på kjæresten som sin beste venn, og at flertallet ikke har noe i mot å gjøre husarbeid. 81 prosent sa at de ikke ønsker at kona skal være hjemmeværende.

Kun åtte prosent klaget over at de ikke lenger er «sjefen» i huset, og noen flere sa at de ikke likte tanken på at likestilling mellom kjønnene betyr mer husarbeid på mannen.

Bare en av fem sier at de ikke lenger vet hva det vil si å være mann.

En firedel av mennene sa at klærne bestemmer hva slags mann du er.

Elle skriver at undersøkelsen viser hvordan det er å være mann i 2001. «Selv om de kanskje ikke lenger er like sikre på rollen sin, er det godt nytt at 90-tallets guttekultur er i ferd med å forsvinne».

«Dagens mann vil se bra ut, ha en bra jobb og være bestevenn med kjæresten og kona. Han er mer Jamie Oliver enn Liam Gallagher, og ser på David Beckhams kombinasjon av familierollen og en suksessfull karriere som et forbilde», skriver Elle.

ROLLEMODELL: Menn ser opp til David Beckham som klarer å kobinere familieliv med en suksessfylt karriere.
Hele Norges coronakart