Rollene snudd i aksjeskandale

De tre svindelsiktede i Nord-Trøndelag Assuranse slår tilbake mot Aker Brygge Invest (ABI). De siktedes advokat Steinar Wiik Sørensen hevder at han sitter på et dokument som viser at ABI rundlurte hans klienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det avslørende dokumentet er et falskt emisjonspapir som skal være fakset direkte fra ABI. Ifølge papiret planla Ruud & Rye en nytegning av aksjer med en kurs på 55 kroner våren 1999. Dette er over to ganger mer enn den virkelige prisen, som ifølge advokat Per Forsberg i Ruud & Rye var på 20 kroner.

- Dette viser at ABI har distribuert papirene selv. Mine klienter er rundlurt av Aker Brygge Invest, sier Steinar Wiik Sørensen til NTB.

Han representer Jan Erik Olsen, Frode Røvik og Kjell Erik Ribe som er siktet for å påvirke aksjepriser ved å spre villedende informasjon.

Advokaten sier at to av hans klienter også skal ha kjøpt overprisede aksjer fra Ruud & Rye.

- Jan Erik Olsen sitter på aksjer for 960 000 kroner som han kjøpte til 40 kroner stykket, sier Steinar Wiik Sørensen.

Ruud & Rye har anmeldt både ABI og Nord-Trøndelag Assuranse for å ha forfalsket emisjonspapirer. Christer Tromsdal i AIB pekte i forrige uke ut trønderne som de skyldige. Han vil ikke kommentere saken utover at ABI er glad den har kommet på Økokrims bord.