Roller forbi i hund(re)

MOSSEVEIEN (Dagbladet): Vi stamper i bilkøen på Mosseveien da han raser forbi i en uforskammet fart. Uten å bevege en muskel tar Totto (39) rotta på rushtrafikken ut av byen. Oppskrift: Rollerblades og bikkjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bilistene som sitter og filer på clutchen og sluker eksos mens de i 5 km/t nærmer seg middagsbordet, er ikke misunnelige:

- Nei, tvert om. De ruller heller ned vinduet og sier at «det var smart», eller de roper til meg: «Vi tar deg igjen på sletta!» Men: Det jeg ikke fatter, er at de orker å stå i den køen.

Torgeir Stueng, blant venner Totto, irriterte seg over at bikkjene trakk i båndet.

Piper og hyler

Hallvard (3) og Reidar (2), to jakthunder av rasen basemji, ville så mye. OK, tenkte Totto, nå skal jeg snu irritasjonsmomentet til noe positivt: - Så jeg prøvde å la dem trekke meg mens jeg syklet. Men han ene her trivdes ikke med det. Dermed kjøpte jeg rollerblades. Det trives begge kjempegodt med. De piper og hyler når jeg spenner på meg skøytene. Flere burde prøve det, hvis de har god balanse.

Uaktuelt med fyll

Å finmanøvrere skøyter og hunder i fart kan være trøblete. Det bør ikke være for mange syklister eller fotgjengere på fortauet. Totto har derfor dratt opp noen favorittløyper. Foruten Mosseveien, trekker gjerne Reidar og Hallvard ham nedover Bispegata til Østbanen, hvor han handler i butikken. Eller de logrer bortetter kaia i Bjørvika og ender opp ved Aker brygge. Da får Reidar bjeffet på duene, Hallvard får seg en hvil, og Totto en pils.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer