Rolling Stone-forside skaper sinne i USA

Nå forsvarer musikkmagasinet at de har Boston-bomberen på forsiden.

 FORSIDEN:  Tsarnajev sitter fengslet, mistenkt for å ha stått bak bombene som drepte tre mennesker og såret 260 under Boston-maraton tidligere i år. Tidsskriftet Rolling Stone vier 13 sider til mannen. Foto: AFP PHOTO / ROLLING STONE.
FORSIDEN: Tsarnajev sitter fengslet, mistenkt for å ha stått bak bombene som drepte tre mennesker og såret 260 under Boston-maraton tidligere i år. Tidsskriftet Rolling Stone vier 13 sider til mannen. Foto: AFP PHOTO / ROLLING STONE.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dzjokhar Tsarnajev sitter fengslet, mistenkt for å ha stått bak bombene som drepte tre mennesker og såret 260 under Boston-maraton tidligere i år.

På forsiden til den siste utgaven av Rolling Stone stirrer 19-åringen rett inn i fotografens kameralinse.

Flere kommentatorer har påpekt likheten med det berømte coveret Rolling Stone i sin tid hadde med vokalisten i The Doors, Jim Morrison.

Boikotter To butikkjeder med til sammen 15.000 utsalg over hele USA, har gjort det klart at de ikke kommer til å plassere tidsskriftet i sine hyller, og andre truer med å følge etter.

Bostons borgermester Thomas Menino har skrevet brev til Rolling Stone der han anklager tidsskriftet for «å belønne en terrorist med kjendisbehandling».

Tidsskriftet har også en tolv sider lang artikkel om Tsarnajev under tittelen «The Bomber», blant annet basert på intervjuer med en rekke personer som kjenner ham.

Rolling Stone markedsfører selv artikkelen som «en hjerteskjærende fortelling om hvordan en sjarmerende gutt med lyse framtidsutsikter ble et monster».

Protester Tusenvis av lesere har alt protestert på artikkelen og coverbildet på facebooksiden til Rolling Stone, og enkelte av dem truer med å boikotte tidsskriftet for all framtid.

- Kanskje det hadde passet bedre med et førstesidebilde av den åtte år gamle gutten som ble drept, skriver Tom Guerra, som ber om å bli strøket som abonnement.

Åtteåringen Martin Richard sto på fortauet og ventet på at faren skulle løpe i mål da han ble drept av den ene bomben.

Forsvarer Rolling Stone tilbakeviser kritikken og forsvarer sin artikkel om Tsarnajev. Den føyer seg inn i lang tradisjon hvor tidsskriftets journalister har tatt for seg aktuelle tema på «en seriøs og gjennomtenkt» måte, heter det i en kommentar.

Tsarnajev risikerer dødsstraff dersom han blir funnet skyldig etter tiltalen. Boren hans Tamerlan skal også ha deltatt i terroraksjonen, men ble drept i en politiaksjon.

(NTB)