STILL GOING:  Mick Jagger i aksjon under Stones-konserten i Bergen 2006. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix.
STILL GOING: Mick Jagger i aksjon under Stones-konserten i Bergen 2006. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix.Vis mer

Rolling Stones vant skattesak

Norske skattemyndigheter dropper anke - og må betale 216 000 kroner i saksomskostninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske skattemyndigheter konkluderte med at Rolling Stones ikke la igjen nok skattekroner etter to konserter i Norge

Sentralskattekontoret for utenlandssaker mente at Rolling Stones ikke hadde betalt nok skatt for to konserter - en i Bergen i 2006 og en i Oslo i 2007 - under «A Bigger Bang»-turneen.

Rockerne bestred kravet og tok saken til retten. Der kunne det endt med «Doom And Gloom» for Rolling Stones, men i stedet ble skattemyndighetene «Black And Blue» i Oslo tingrett i januar.

Blir ikke anket «You Can't Always Get What You Want», har nå myndighetene funnet ut, og har dermed bestemt seg for ikke å anke. Dermed er dommen rettskraftig, skriver E24.

- Saken blir ikke anket, opplyser prosessfullmektig for Sentralskattekontoret for utenlandssaker, Jon Vinje.

Staten må betale 216 000 kroner i sakskostnader.

Dobbel artistskatt Stones valgte å gå til søksmål mot den norske stat fordi skattemyndighetene krevde at honoraret de norske arrangørene Bergen Live og Gunnar Eide betalte bandets turnéprodusent WPC Piecemeal, også skulle føres som skatt hos selskapene RST og RSTE Company, altså et krav om å betale dobbel artistskatt.

WPC eies av den amerikanske advokaten Fred Feingold, som også er skatterådgiver for RST og RSTE.

Siden Stones stilte med et skreddersydd show, ble dette reflektert i kontraktsummen. Derfor har det betydning for størrelsen på artistens bruttoinntekt om det er arrangøren eller artisten som engasjerer produksjonsselskapet.

Statens hevdet at avtalen som er valgt slik at honoraret fra arrangørene til WPC tilordnes RST og RSTE som en del av bruttoinntekten, ikke skal gjelde i denne saken.

«Det avgjørende, slik staten ser det, er at RST og RSTE ikke skal unngå at honoraret til underleverandører inngår i bruttoinntekten ved å kontraktsfeste at arrangøren skal engasjere disse. Retten er ikke enig med staten i at dette er en korrekt rettsanvendelse», skrev tingrettsdommer Ole Kristian Øverberg i dommen i januar.

(NTB).

 MYE FOLK - MYE CASH:  Koengen i Bergen var fullsatt under Rolling Stones-konserten 1. september 2006.
Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix.
MYE FOLK - MYE CASH: Koengen i Bergen var fullsatt under Rolling Stones-konserten 1. september 2006. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix. Vis mer