PAPPA KOM ALDRI: Rolv Wesenlunds far var en av dem som aldri kom hjem fra krigen - men i dette tilfellet var det ikke snakk om en hemmelig skilsmisse. Her er den folkekjære humoristen fotografert i 1991, under filmarbeider i København.
PAPPA KOM ALDRI: Rolv Wesenlunds far var en av dem som aldri kom hjem fra krigen - men i dette tilfellet var det ikke snakk om en hemmelig skilsmisse. Her er den folkekjære humoristen fotografert i 1991, under filmarbeider i København.Vis mer

Rolv Wesenlunds ukjente familiedrama

Krigsheltene i England kunne skille seg – uten at konene deres i Norge fikk beskjed om at ekteskapene deres var oppløste. Komikeren Rolv Wesenlund ga ansikt til alle dem som mistet en pappa som aldri vendte tilbake.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

BERLIN (Dagbladet): Den pensjonerte advokaten Elisabeth Wille har skrevet bok om konsekvensene av lovparagrafen som den norske eksilregjeringen i London innførte i april 1942 – den som åpnet for «administrativ skilsmisse» etter krav fra bare den ene parten. Eneste forutsetning var at ektefellene ikke hadde bodd sammen på tre år.

Det er et hjerteskjærende scenebilde fra en vakker sommerdag i 1945, som Wille beskriver i boka «Til krigen skiller oss ad»: Hun gjengir fortellingen om en familie der mamma og de to barna – så små at de ikke husker pappaen som de hver kveld i fem lange år bad aftenbønn for – står på kaia i Oslo og venter.

Den flotte krigshelten med gull på uniformen og utallige bragder på rullebladet, har en liten gutt i den ene hånda og gravid kvinne i den andre når han kommer ned landgangen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn