Rolvsøy-drapet: Åtte års fengsel for 18-åring

En 18-åring fra Sarpsborg er dømt til åtte års fengsel for drapet på en 25 år gammel mann på Rolvsøy i september i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen er i samsvar med aktors påstand. Gutten tok betenkningstid og vil vurdere en anke. Drapet skjedde i en leilighet på Rolvsøy sent på kvelden den 12. september.

18-åringen og en kamerat hadde blitt med den 25 år gamle Richard Sandtangen hjem.

I leiligheten oppsto det krangel, og begge 18-åringene forklarte i retten at de følte seg truet av den voksne mannen. Den ene 18-åringen ble ifølge sin egen forklaring tatt inn på et rom og banket opp av Sandtangen.

Den andre gutten kom til hjelp, og han som var banket opp klarte å stikke av fra huset. Det er uklart hva som deretter skjedde, men da politiet senere på natten kom til stede og fant Sandtangen var han slått og stukket i hjel.

Det viste seg senere at han var slått 18 ganger i hodet med en hammer, flere ganger så hardt at hjerneskallen sprakk, og stukket 14 ganger i ryggen med kniv.

Begge 18-åringene ble arrestert og siktet for drapet. Han som hadde kommet seg unna, ble sluppet fri etter ni uker i varetekt. Den andre 18-åringen ble tiltalt for forsettlig drap.

Tiltalte hevdet i retten at han handlet i nødverge. Sandtangen var stor og sterk, og kjent som torpedo. 18-åringen forklarte at han hadde vært livredd. Han husket at han hadde klart å få tak i en hammer. Deretter ble alt svart, forklarte han.

Aktor, statsadvokat Bjørn Soknes, avviste påstanden om nødverge ved å vise til at både hammerslagene og stikkene hadde truffet Sandtangen bakfra.

(NTB)