<strong>BLIR JAGET:</strong> Turister blir jaget fra Spansketrappen av Romas turistpoliti i dag. Foto: Filippo Monteforte / AFP / NTB
BLIR JAGET: Turister blir jaget fra Spansketrappen av Romas turistpoliti i dag. Foto: Filippo Monteforte / AFP / NTB Vis mer

Roma forbyr turister å sitte i Spansketrappen

Politifolk på plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Turister i Roma får ikke lenger sette seg ned og hvile slitne bein i den berømte Spansketrappen, har myndighetene bestemt.

Tirsdag var politifolk på vakt og blåste skingrende i fløyte hver gang noen forsøkt å sette seg på et av de 135 trinnene i den berømte trappen, som ble tegnet av arkitekten Francesco de Sanctis og sto ferdig i 1726.

Marmortrappen er et kjent landemerke i Roma, men byrådet mener at den ikke har vært behandlet på tilstrekkelig respektfullt vis.

Tidligere i sommer ble det derfor vedtatt nye regler for oppførsel i trappen og blant annet innført forbud mot å sitte der, spise der, slepe rundt på trillekofferter der, gå med bar overkropp eller bade i fontenen som er en del av monumentet. Brudd på reglene kan resultere i bøter på opptil 4000 kroner.

Spansketrappen ble for tre år siden restaurert. Gamle tyggegummier og flekker av vin, kaffe og forurensning ble fjernet. Luksusvareprodusenten Bvlgari, som har lokaler rett ved siden av, tok regningen på 15 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer