Roma i kjempeslag

Lyon (NTB-AFP): Feide Lyon av Stade de Gerland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyon (NTB-AFP):  Med to scoringer på bortebane sendte Roma Lyon ut av Mesterligaen i kveld.

Oppgjøret mellom to av Carews tidligere klubber ble avgjort av hans spissmakkere fra tiden i den italienske hovedstaden, Francesco Totti og brasilianske Mancini.

Fortjent seier

De scoret hvert sitt mål i en kamp Roma vant fullt fortjent. Allerede ved pause sto det 2-0 til gjestene både i kampen og sammenlagt, og bestillingen på tre Lyon-scoringer var aldri i nærheten av å fylles.

Lyon var tannløse i angrep, og Gérard Houllier må finne seg i enda en sesong uten mesterligasuksess. I gruppespillet virket Lyon som den største turneringsfavoritten av alle, men to cupkamper uten scoring ble endestasjon for den suverene serielederen i Frankrike.

- Vi ble slått av et meget godt lag. Dette er en stor skuffelse for tilhengerne, men slik er livet. Vi burde ha scoret i bortekampen, og i dag var for mange spillere under vanlig nivå. I slike kamper må de fleste prestere på topp, sa Houllier.

Totti-scoring

Roma jublet for scoring allerede i det sjette minutt på Stade Gerland, men Daniele De Rossis nikk ble strengt annullert fordi Totti hadde dyttet Eric Abidal. Totti kunne imidlertid ikke gjøre noe galt da han selv nikket inn i det 22. minutt, for han var helt umarkert på Max Tonettos innlegg.

Lyon hadde ballen mye og leverte småpent spill, men Sidney Govou var hjelpeløs foran mål, og Milan Baros ble sittende på benken.

JUBEL: Roma-spillerne takker de tilreisende supporterne. Foto: REUTERS
JUBEL: Roma-spillerne takker de tilreisende supporterne. Foto: REUTERS Vis mer

Et gavmildt Roma-forsvar ble dermed ikke straffet. Det ble hjemmeforsvaret da Florent Malouda ga bort ballen, og Mancini avsluttet kontringen med scoring.

Rodrigo Taddei burde økt til tre mål tidlig i annen omgang da han kom alene gjennom etter en feil av Cris, men 2-0 var mer enn nok for Roma. Kvelden kunne blitt helsvart for Lyon, men Freds albue mot Cristian Chivu ble ikke straffet med det røde kortet den fortjente. (©NTB)