Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Romanias president kan bli felt etter omtelling

Ordre om at forkastede stemmer må telles på nytt.

Romanias president Traian Basescu kommer til EU-toppmøtet i Brussel denne uken. Grunnlovsdomstolen i Romania gir ordre om at forkastede stemmer fra søndagens presidentvalg skal tas opp til ny vurdering og telling. Dermed kan gjenvalget av president Traian Basescu bli omstøtt, for mens rundt 138.000 stemmer ble forkastet, vant Basescu med et flertall på bare om lag 70.000. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN
Romanias president Traian Basescu kommer til EU-toppmøtet i Brussel denne uken. Grunnlovsdomstolen i Romania gir ordre om at forkastede stemmer fra søndagens presidentvalg skal tas opp til ny vurdering og telling. Dermed kan gjenvalget av president Traian Basescu bli omstøtt, for mens rundt 138.000 stemmer ble forkastet, vant Basescu med et flertall på bare om lag 70.000. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Grunnlovsdomstolen i Romania gir ordre om at forkastede stemmer fra søndagens presidentvalg skal tas opp til ny vurdering og telling. Dermed kan gjenvalget av president Traian Basescu bli omstøtt.

Til sammen dreier det seg om rundt 138.000 stemmer som nå kan bli tatt med i det endelige resultatet, sa rumenske tjenestemenn fredag. Sentrum-høyreorienterte Basescu slo offisielt sin motkandidat, sosialdemokraten Mircea Geoana, med om lag 70.000 stemmer.


Granskes på nytt- Et flertall av rettens medlemmer er kommet fram til at de annullerte stemmene skal granskes på ny. De sentrale valgmyndighetene skal også telle dem, het det i en erklæring fra grunnlovsdomstolen i Bucuresti.

Mircea Geoana hevdet etter den andre og avgjørende omgangen i presidentvalget sist helg at valget var skjemmet av det groveste fusket i Romanias politiske historie. Han gikk derfor til grunnlovsdomstolen og krevde resultatet forkastet.

Deltakerne i rumenske valg har rykte på seg for å forsøke å lokke til seg velgere med pengegaver og andre former for «smøring». Anklager om slik korrupsjon kommer fra alle kandidater ved alle valg, sier analytikeren Cristian Ghinea.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media