Romanias statsminister anklages for plagiat

Den 39 år gamle statsministeren avviser anklagene.

PLAGIAT: Romanias ferske statsminister Victor Ponta anklages for å ha plagiert store deler av sin doktorgrad fra 2003. Foto: BOGDAD CHRISTEL / REUTERS / NTB SCANPIX
PLAGIAT: Romanias ferske statsminister Victor Ponta anklages for å ha plagiert store deler av sin doktorgrad fra 2003. Foto: BOGDAD CHRISTEL / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Romanias ferske statsminister Victor Ponta anklages for å ha plagiert store deler av sin doktorgrad fra 2003.

Tidsskriftet Nature hevder i sin siste utgave at over halvparten av Pontas 432 sider lange doktoravhandling om Den internasjonale straffedomstolen (ICC) er ren avskrift av andres tekster.

- Doktoravhandlingen ble i tillegg republisert som bok på rumensk med svært få endringer i 2004, og den danner også grunnlag for en bok om internasjonal rett utgitt i 2010, skriver Nature.

- Betydelige deler av teksten i alle disse tre publikasjonene synes å være identisk, eller tilnærmet identisk med ting skrevet av de to rumenske jussekspertene Dumitru Diaconu og Vasile Cretu, skriver Nature.

- De inneholder også direkte oversettelse til rumensk av deler av en engelskspråklig publikasjon av jusseksperten Ion Diaconu, heter det videre.

Ponta, som leverte sin rumenskspråklige doktoravhandling ved universitetet i Bucuresti i 2003, tiltrådte som statsminister i mai i år etter at hans venstreorienterte USL-allianse felte regjeringen med et mistillitsforslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer