Dødsstraff

Romell overlevde dødelig injeksjon. Nå vil høyesterett at han skal henrettes på ny

Avslo begjæringen om å få slippe ny henrettelse. 

BER OM Å FÅ SLIPPE: Romell Broom ble dømt til døden i 1984. I 2009 måtte henrettelsen stoppes etter to timer. Foto: Ohio Department of Rehabilitation and Correction / AP / NTB Scanpix
BER OM Å FÅ SLIPPE: Romell Broom ble dømt til døden i 1984. I 2009 måtte henrettelsen stoppes etter to timer. Foto: Ohio Department of Rehabilitation and Correction / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Amerikanske Romell Broom ble i 1984 dømt til døden for å ha voldtatt og drept en 14 år gammel jente.

Henrettelsen ble lagt til 2009, men den mislyktes fordi bødlene ikke klarte å finne en passende blodåre å sette den dødelige sprøyta i.

Forsøket skal ha vart i to timer. Etter minst 18 sprøytestikk endte det med at Brooms advokat grep inn, for å skåne klienten.

- Strider mot grunnloven

I årene som fulgte har den nå 60 år gamle mannen bedt om å få slippe en ny henrettelse.

Advokatene skal ha argumentert med at et nytt forsøk vil være en «uvanlig og ond straff». Samtidig mener de at ingen skal straffes to ganger for det samme forholdet, skriver Sky News.

- Å tvinge en mann til å forberede seg på å dø - ikke bare én gang, men to - og den andre gangen vel vitende om hva som skjedde første gang, er en form for straff som strider mot grunnloven, skal de ha uttalt ifølge NBC News.

Høyesterett avslo

I går ga høyesterett Broom og advokatene avslag på forespørselen om ikke å gjennomføre en ny henrettelse.

NBC skriver at Ohios høyesterett ikke mener at en ny henrettelse kan regnes som dobbel straff, fordi det første forsøket ble gjort i Brooms fengselscelle og ikke i dødskammeret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.