Romerike-politiet: - Fy fader, for en natt!

- Det er utrolig hvor mye rart folk gjør i fylla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en hektisk fredag kveld og natt til lørdag for politiet på Romerike. Da Romerikes Blad snakket med operasjonsleder Petter Olausson i dag tidlig sa han det slik:

- Fy fader, for en natt!

Bakgrunnen for reaksjonen var at 32 personer var bortvist etter Byfesten i Lillestrøm. 13 av disse endte i arresten, flesteparten fordi de ikke etterkom politiets pålegg og kom tilbake til byen. Standardbotsatsen for dette på kveldstid i helga er 13 000 kroner, sier Charlotte Benneche, jourhavende jurist i Romerike politidistrikt, til Dagbladet. Standardsatsen for ordensforstyrrelse er 9000 kroner. Godt over 100 000 kr til statskassa, med andre ord.

Olausson sa til Romerikes Blad i dag morges at bakgrunnen for bortvisningene var «fyll, bråk, offentlig urinering og slike ting», og at arresten til slutt ble full. Per Stenslet tok over operasjonsleder stafettpinnen i formiddag. Han sier til Dagbladet at det vanligvis er 10 til 15 bortvisninger og mellom 5 og 10 arrestasjoner i løpet av en kveld/natt i helga.

- Så dette er ikke hverdagskost. Natt til fredag hadde vi også 13 bortvisninger og 4 som havnet i arresten, sier Stenslet til Dagbladet.

Han sier de prøvde å advare folk i forkant.

- Vi infomerte om bøtesatsene i avisa i forkant. Det er utrolig hvor mye rart folk gjør i fylla, sier Stenslet.

I tillegg til de 32 bortvisningene i Lillestrøm, ble fem personer bortvist fra Puls-festivalen på Eidsvoll og sju personer bortvist fra Jessheim sentrum i løpet av natta, skriver Romerikes Blad.