Romeriksporten åpner 8. oktober

Styret i NSB Gardermobanen besluttet i dag å fastholde målsettingen om at Romeriksporten skal åpnes for togtrafikk 8. oktober. Samtidig har vannstanden i nordre og søndre Puttjern i Østmarka utenfor Oslo begynt å synke igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge styret i NSB Gardermobanen er grunnvannsstanden i de berørte områdene i Østmarka utenfor Oslo nå på et tilnærmet naturlig nivå. Derfor besluttet styret at det videre arbeidet skal baseres på at Gardermobanen, inkludert tunnelen Romeriksporten, skal åpne samtidig med åpningen av den nye flyplassen på Gardermoen 8. oktober.

Tettearbeidene i Romeriksporten kommer til å fortsette fram til 17. juni.

- Da er vi ferdig med det planlagte tetteprogrammet. Videre tetting ut over denne datoen gir ingen garantier for at lekkasjene vil bli ytterligere redusert. Samtidig er vi nødt til å avslutte tettingen 17. juni for å få tunnelen ferdig til 8. oktober, sier informasjonsdirektør Ove Narvesen i NSB Gardermobanen til NTB.

I dagens vedtak understreker styret i NSB Gardermobanen at det er Norges vassdrags- og energiverk (NVE) som har myndighet til å avgjøre om grunnvannsbalansen i Østmarka er sikret. De nødvendige avklaringene med NVE skal sluttføres i løpet av de første dagene etter pinse.

Målinger fra NVE viser at vannstanden i nordre og søndre Puttjern har begynt å synke igjen. Det renner ut omtrent like mye vann nå som i fjor da lekkasjene i Romeriksporten var størst. Lekkasjene i Romeriksporten er fortsatt så store at Østmarka ikke tåler tørrvær, opplyser sjefingeniør Øystein Aars i NVE til NRK.

Ifølge Ove Narvesen er reduksjonen av vannstanden i de to tjernene helt naturlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer