Romeriksportenåpnes i juli 1999?

- Romeriksporten kan i verste fall først bli åpnet i midten av 1999, sier styreformann Osmund Ueland i NSB Gardermobanen til NTB. Han understreket etter et styremøte i kveld at Gardermobanen er inne i en krise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tettearbeidene i tunnelen tas nå opp igjen, etter at styret i kveld kveld godkjente ekspertgruppens anbefalinger for videre tetting. Det skal injiseres sement og kjemiske tettemidler.

Pumpeløsninger kan forkorte ventetiden før tunnelen kan brukes, antyder Ueland. Men det er foreløpig høyst usikkert både om pumping fungerer effektivt og om myndighetene vil godkjenne en slik løsning.

Det har lenge vært klart at den famøse tunnelbyggingen under Østmarka ikke blir ferdig til hovedflyplassens åpning 8. oktober i år. Flytoget starter samtidig med at flyplassen åpner, men toget vil gå utenom

Romeriksporten og dermed bruke lenger tid.

«Midten av neste år» er Uelands «verste fall» for tunnelåpning. Men han legger til et «pluss-minus» som kan bety at det kan dra ut på høsten.

Overskridelsene på flybanens budsjett kan bli ytterligere 400-500 millioner kroner, utover en overskridelse som allerede beløper seg til 800 millioner, fortalte Ueland etter styremøtet.

- I tillegg kommer økonomiske tap som følge av utsettelsen. Vi er i en krise, understreker Ueland. Han medgir at flytogets framtidige inntekter er høyst usikre.

(NTB)