Romferie fra Sverige

Verdensrommet er ikke like langt unna som før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Eieren av Virgin Galactic, Sir Richard Branson, har valgt ut Kiruna i Sverige som den første europeiske romturistbasen. Hvis alt går som det skal vil de første turistene lette fra Kiruna i 2012, og prisen vil ligge på om lag 1,2 millioner norske kroner.

Reisen gir romturistene en rundtur i verdensrommet, hvilket inkluderer et spektakulært overblikk over Lofoten, stjerner midt på lyse dagen og sannsynligvis en tur gjennom nordlyset.

Romfartøyet rommer fem turister som må gjennom et tre dagers treningsprogram.

- Dette er et veldig spennende prosjekt, men det er ikke noe vi i Norge vil satse på. Vi har muligheten til å gjøre det samme på Andøya, men vi føler at det ikke er noe poeng. Vi får håpe at det blir en suksess og at svenskene ikke taper penger, sier Bo Andersen, administrerende direktør ved norsk romsenter til Dagbladet.no.

Vektløs   

Et bærefly med to jetmotorer frakter passasjerene til en høyde på omtrent 15 km. Deretter benytter romfartøyet seg av en hybrid rakettmotor som bærer romfartøyet med mannskap til ca. 100 km over jordskorpen. På dette tidspunkt vil romfartøyet stå stille, og passasjerene vil oppleve vektløshet i tre til fire minutter. Hele reisen vil vare i omtrent en time.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer