BOSATT SEG I TOMT HYBELHUS: Rundt 70 romfolk har i helga bosatt seg i et tomt hybelhus på Oslo vest. Her fra utkastelsen fra Borgen i Middelalderparken i forrige uke. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
BOSATT SEG I TOMT HYBELHUS: Rundt 70 romfolk har i helga bosatt seg i et tomt hybelhus på Oslo vest. Her fra utkastelsen fra Borgen i Middelalderparken i forrige uke. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Romfolk har okkupert tomt hybelhus i Oslo

70 romfolk har bosatt seg på oslos vestkant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

70 romfolk bosatte seg søndag i et tomt hybelhus på Oslo vest og håper de får tillatelse til å bli boende der til de får et mer egnet sted å oppholde seg.

Det tomme hybelhuset har ifølge gruppen Boligaksjonen Rom for leie stått tomt i minst to år og har flere ganger vært benyttet av boligløse.

- Nå har vi flyttet inn på en organisert og åpen måte, og vi mener at vi ikke er til besvær for eieren så lenge eier ikke har umiddelbart bruk for huset, skriver aksjonsgruppa i en pressemelding.

- Vi forventer at vårt midlertidige bosted blir tolerert av politiet til vi i dialog med politiet og myndighetene kan finne et egnet sted å sove, skriver aksjonsgruppa videre.

Gruppa viser til norsk lov og mener at myndighetene har plikt til å sørge for rimelige overnattingstilbud til reisende og vanskeligstilte.

Aksjonsgruppa sier de «tilbyr markedsleie for å sove i ro».

Ved Oslo politidistrikt får NTB opplyst at de ikke er kjent med at romfolk har flyttet inn i et hybelhus på vestkanten. Politiet har ingen planer om å foreta seg noe i saken før de eventuelt blir kontaktet av gårdeier.

- Vi vet ikke hvor det er og har ikke mottatt noen klager eller henvendelse fra gårdeier. Slike saker må gå sin gang via namsmannen, sier operasjonsleder Hilde Walsø i Oslo politidistrikt.

Så sent som torsdag fjernet politiet rundt 70 romfolk som hadde slått leir ved Vannspeilet i Middelalderparken. Tidligere samme dag ble de kastet ut fra den okkuperte bygningen Borgen i Gamlebyen.

(NTB)