Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Romfolk har slått leir ved Nidarosdomen

Etter at de ble bedt om å flytte seg fra et friluftsområde i Malvik.

TELT: Romfolk har satt opp telt ved Nidarosdomen i Trondheim. 

Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet.
TELT: Romfolk har satt opp telt ved Nidarosdomen i Trondheim. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Romfolket ble bedt av kommunen om å flytte seg fra et friluftsområde i Malvik kommune tirsdag morgen.

Romfolket har satt opp to telt på gressplenen utenfor Nidarosdomen, melder Adressa. Disse flyttet seg fra et friluftsområde på Vikhammer i Malvik kommune i Trøndelag. Dette skjedde på grunn av klager om forsøpling fra andre innbyggere.

Dro frivillig Både representanter for Malvik kommune og politiet møtte romfolket mandag kveld, og det ble da besluttet at de skulle dra frivillig i løpet av tirsdag formiddag.

- Vi går derfor ut i fra at de gjør det. Dersom de ikke gjør det, vil nok kommunen ta ansvaret for å fjerne teltene på området. Jeg regner med at dette går udramatisk for seg, og politiet skal ikke begynne å bære bort folk dersom de ikke drar frivillig, sa fungerende lensmann i Malvik, Sigmund Stenhaug til NTB tirsdag formiddag.

Møter biskopen Romfolket har også tidligere i sommer fått beskjed om å flytte på seg av Malvik kommune. Flere romfolk har uttrykt til Adresseavisen at de er frustrerte over at de ikke har noe sted å bo.

- Uansett hvor vi drar blir vi bedt om å fjerne oss. Å dra hjem til Romania er ikke noe alternativ. Der er det bare elendighet, sier Cornelia, som tilhører gruppen av romfolk i Trondheim.

Tirsdag formiddag skal romfolket møte biskop Tor Singsaas for å diskutere situasjonen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media