Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Romfolket får bli på Årvoll

Bydelen ser ingen akutt helsefare for beboerne, men varsler at de følger situasjonen nøye. - Folk er mest redd for tyveri. Noen tør ikke å dra på ferie, sier naboene.

FÅR BLI: Romfolket får bli på Årvoll inntil videre. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FÅR BLI: Romfolket får bli på Årvoll inntil videre. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRVOLL (Dagbladet): Romfolket får bli i leiren inntil videre etter at representanter fra blant andre helseetatene og barnevernet i Oslo var på befaring i den svært omstridte leiren en gruppe romfolk har satt opp på Årvoll.

Ledelsen i Bjerke bydel ser ikke noen grunn til å rydde området umiddelbart.

- Ikke akutt helsefare - Vi har hatt ny befaring og det er ikke lenger akutt helsefare for beboerne å oppholde seg der, bekrefter assisterende bydelsdirektør Kristin Enstad til Dagbladet.

- Det betyr ikke at vi ikke blir å følge situasjonen nøye, og tomta er meldepliktig til bydelslegen. Det er mange regler som må følges for å drive dette som en slags campingvirksomhet, sier hun videre.

Avgjørelsen er tatt etter at bydelsoverlegen i bydel Bjerke i går kom til at boforholdene på tomta - som har vært brukt som steinbrudd - er helsefarlige. De lokale helsemyndihgetene pekte da på manglende sanitærfasiliteter og fare for steinras, og leiren kreves stengt umiddelbart.

- I går var det mer åpenbart, det er jo gjort forandringer. Vi har også fått høre at det ikke er barn her lenger og vi har ikke sett noen barn her i dag, sier kommuneoverlege Tore Steen til Dagbladet.

- Naboene er redde Naboene Margareth Strand og Eva Krage er skeptiske til at romfolket får fortsette å bo i steinbruddet.

- Det verste er sikkerheten. Barn og eldre er redde og vil ikke gå i nærheten. Folk er mest redde for tyveri. Noen tør ikke å dra på ferie, sier Krage til Dagbladet.

REDDE FOR SIKKERHETEN: Naboene Margareth Strand (t.v) og Eva Krage mener det verste er sikkerheten i nabolaget, og forteller at de frykter tyveri. Foto: Tuva Bønke Grønning/Dagbladet
REDDE FOR SIKKERHETEN: Naboene Margareth Strand (t.v) og Eva Krage mener det verste er sikkerheten i nabolaget, og forteller at de frykter tyveri. Foto: Tuva Bønke Grønning/Dagbladet Vis mer

- Oslo kommune har så mange tomme tomter som ville vært bedre både for dem og oss, sier Strand.

- De kan ikke være her i et steinbrudd, mener de.

Dagbladet kommer med mer.

SPERRER SEG INNE: Romfolket har satt opp gjerder rundt tomta. Foto: Sondre Holvik
SPERRER SEG INNE: Romfolket har satt opp gjerder rundt tomta. Foto: Sondre Holvik Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media