FÅR BLI: Romfolket får bli på Årvoll inntil videre. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FÅR BLI: Romfolket får bli på Årvoll inntil videre. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Romfolket får bli på Årvoll

Bydelen ser ingen akutt helsefare for beboerne, men varsler at de følger situasjonen nøye. - Folk er mest redd for tyveri. Noen tør ikke å dra på ferie, sier naboene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRVOLL (Dagbladet): Romfolket får bli i leiren inntil videre etter at representanter fra blant andre helseetatene og barnevernet i Oslo var på befaring i den svært omstridte leiren en gruppe romfolk har satt opp på Årvoll.

Ledelsen i Bjerke bydel ser ikke noen grunn til å rydde området umiddelbart.

- Ikke akutt helsefare - Vi har hatt ny befaring og det er ikke lenger akutt helsefare for beboerne å oppholde seg der, bekrefter assisterende bydelsdirektør Kristin Enstad til Dagbladet.

- Det betyr ikke at vi ikke blir å følge situasjonen nøye, og tomta er meldepliktig til bydelslegen. Det er mange regler som må følges for å drive dette som en slags campingvirksomhet, sier hun videre.

Avgjørelsen er tatt etter at bydelsoverlegen i bydel Bjerke i går kom til at boforholdene på tomta - som har vært brukt som steinbrudd - er helsefarlige. De lokale helsemyndihgetene pekte da på manglende sanitærfasiliteter og fare for steinras, og leiren kreves stengt umiddelbart.

- I går var det mer åpenbart, det er jo gjort forandringer. Vi har også fått høre at det ikke er barn her lenger og vi har ikke sett noen barn her i dag, sier kommuneoverlege Tore Steen til Dagbladet.

- Naboene er redde Naboene Margareth Strand og Eva Krage er skeptiske til at romfolket får fortsette å bo i steinbruddet.

- Det verste er sikkerheten. Barn og eldre er redde og vil ikke gå i nærheten. Folk er mest redde for tyveri. Noen tør ikke å dra på ferie, sier Krage til Dagbladet.

REDDE FOR SIKKERHETEN: Naboene Margareth Strand (t.v) og Eva Krage mener det verste er sikkerheten i nabolaget, og forteller at de frykter tyveri. Foto: Tuva Bønke Grønning/Dagbladet
REDDE FOR SIKKERHETEN: Naboene Margareth Strand (t.v) og Eva Krage mener det verste er sikkerheten i nabolaget, og forteller at de frykter tyveri. Foto: Tuva Bønke Grønning/Dagbladet Vis mer

- Oslo kommune har så mange tomme tomter som ville vært bedre både for dem og oss, sier Strand.

- De kan ikke være her i et steinbrudd, mener de.

Dagbladet kommer med mer.

SPERRER SEG INNE: Romfolket har satt opp gjerder rundt tomta. Foto: Sondre Holvik
SPERRER SEG INNE: Romfolket har satt opp gjerder rundt tomta. Foto: Sondre Holvik Vis mer